Helyi gazdaság

2013.04.09. 13:24

Jegyzet: Éljen Matolcsy!

<em>Miközben (némi túlzással) a teljes hazai közgazdász-társadalom évek óta döbbenten szemléli azokat az unortodox módszereket, amelyektől Matolcsy György volt gazdasági miniszter, jelenlegi jegybankelnök a magyar gazdasági csoda eljövetelét reméli, Soros György legalábbis meglepő kijelentést tett</em>. <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Miközben (némi túlzással) a teljes hazai közgazdász-társadalom évek óta döbbenten szemléli azokat az unortodox módszereket, amelyektől Matolcsy György volt gazdasági miniszter, jelenlegi jegybankelnök a magyar gazdasági csoda eljövetelét reméli, Soros György legalábbis meglepő kijelentést tett. Petneházi Attila jegyzete.A liberális gazdaságfilozófiájáról ismert, magyar származású, de Amerikában élő pénzügyi guru legutóbbi nyilatkozatában a nem konvencionális jegybanki élénkítés, vagyis Matolcsy György unortodox módszerei mellett tette le a voksát. A milliárdos szerint az Európai Központi Bank a lassú halálba vezeti Európát azzal, hogy ódzkodik nem konvencionális eszközöket bevetni a gazdaság élénkítésére. Ezt meg kell akadályozni - tette hozzá.

Nem vagyok abban a helyzetben, hogy megítéljem, Sorosnak igaza van-e, arra viszont határozottan emlékszem, hogy ha az elmúlt évtizedekben ez az ember a világon bárhol "elejtett" valamit, az többnyire bekövetkezett. Azért az nem volt semmi, ahogy anno az angol font gyengülésére spekulálva kis híján bedöntötte a brit nemzeti fizetőeszközt. Lehet, hogy a Matolcsy-hozsanna is csak eszköz, valójában a forint manipulálása Soros célja?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában