Helyi gazdaság

2013.04.12. 18:37

Fidesz reagálás: A baloldal már csak hitelből tudta kifizetni a nyugdíjakat

Nyíregyháza - A baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség magyarázattal tartozik, hogy 2010 előtt hová tűntek a magyar emberek nyugdíj-megtakarításai, hová tűnt az állami nyugdíjvagyon, miért ürült ki a nyugdíjkassza, miért csak hitelből tudták már fizetni a nyugdíjakat, és vajon ők hová írták jóvá az emberek nyugdíj-megtakarításait – keresték meg szerkesztőségünket az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz nevében Dr. Kovács Ferenc és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők.

Nyíregyháza - A baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség magyarázattal tartozik, hogy 2010 előtt hová tűntek a magyar emberek nyugdíj-megtakarításai, hová tűnt az állami nyugdíjvagyon, miért ürült ki a nyugdíjkassza, miért csak hitelből tudták már fizetni a nyugdíjakat, és vajon ők hová írták jóvá az emberek nyugdíj-megtakarításait – keresték meg szerkesztőségünket az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz nevében Dr. Kovács Ferenc és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők.A baloldal külföldi kézben lévő nyugdíjpénztárakba játszotta át a magyarok nyugdíj-megtakarításait – fejtették ki véleményüket a képviselők –, és hagyta, hogy a külföldiek eltőzsdézzék, elherdálják azt. Ezzel szemben a Fidesz-kormány visszaszerezte a magyar emberek pénzét, amelyet a nyugdíjrendszer stabilizálására és a nemzeti vagyon növelésére fordít. A baloldal már csak hitelből tudta kifizetni a nyugdíjakat, a Fidesz azonban fenntartható és működőképes nyugdíjrendszert alakított ki.

Ahogy az ismert, az idén jóváírásra kerülnek az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a magán-nyugdíjpénztári befizetések. A Fidesz-kormány a mostani és leendő nyugdíjasok mellett áll: a nyugdíjakat törvény védi, melyeknek összegét a válság ellenére is növelni tudtuk. Idén is közel 3 millió ember kap magasabb nyugdíjat mint korábban. Felszóltjuk a baloldalt, hogy hagyja abba a felesleges hisztériakeltést, és helyette számoljon el inkább azzal a több százmilliárdos kárral is, amit 2002 és 2010 között a nyugdíjrendszerben okozott! – áll a képviselők reagálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában