Helyi gazdaság

2013.04.23. 14:34

„A rezsicsökkentés nem szemfényvesztés”

Nyíregyháza. – Július elsejétől újabb szolgáltatások árai csökkenek, így a háztartások akár hét-nyolcezer forintot is megspórolhatnak a rezsiköltségeiken – közölte a Fidesz-KDNP kedd délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza. – Július elsejétől újabb szolgáltatások árai csökkenek, így a háztartások akár hét-nyolcezer forintot is megspórolhatnak a rezsiköltségeiken – közölte a Fidesz-KDNP kedd délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. A politikus elmondta: a szemétszállítás 10 százalékkal mérséklődik, de nem a mostani árakhoz, hanem a 2012. áprilisi díjakhoz képest. Vinnai Győző kiemelte: nem cél a szolgáltatók nehéz helyzetbe hozása, csak az extraprofitjukról lesznek kénytelenek lemondani. A sajtótájékoztatón elhangzott: csökken a palackos gáz ára is, és a szippantás díját is mérséklik.

– A szocialisták igaztalanul állítják, hogy a rezsicsökkentés egy szemfényvesztés, amikor ők háromszor emelték a gáz, kétszer pedig a villany árát – ezt már dr. Tilki Attila közölte a sajtó képviselőivel. Az országgyűlési képviselő beszélt a pártja által szervezett, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésről is. – Jól állunk, az országos átlagot tudjuk hozni a megyében. Tilki Attila szerint az ország már elég erős ahhoz, hogy végigvigye a belföldről és külföldről is alaptalanul kritizált rezsicsökkenést, amivel mérséklik a szolgáltatók extraprofitját, de pénzt hagynak a magyar emberek zsebében.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában