Helyi gazdaság

2013.03.08. 16:43

MSZP-sajtótájékoztató: kevesebb közműadó a kistelepüléseknek

Nyíregyháza - Kevesebb közműadót kértek a kistelepüléseknek.

Nyíregyháza - Kevesebb közműadót kértek a kistelepüléseknek.Dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelyről beszámolt a Kelet-Magyarország. Ezt követően juttatta el a következő közleményt. „A héten a parlamentben plenáris ülésen szavaztak egy olyan indítványról, mely célja az volt, hogy a január elsejétől hatályba lépett közműadó kistelepüléseket negatívan érintő tartalma változzon meg. A Fidesz többség elvetette a plenáris ülésen az MSZP indítványát, azzal az indokkal, hogy ez egy új adó és nem állnak rendelkezésre még adatok. Ebből arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz nem végzett megfelelő hatástanulmányt ezen adó bevezetése következményeiről.

Az indítvány elutasításánál érdekes módon nem minden fideszes képviselő szavazott nemmel! Több olyan fideszes képviselő volt, aki jelen volt, de nem szavazott az indítvány elvetésénél. Illetve volt olyan kormánypárti képviselő, aki meg is szavazta az indítványunkat. Hogy tévedésből vagy nem tévedésből szavazta meg nem tudhatom, de érdekes volt látni, hogy ők maguk is tudják, valós problémát vetett fel az MSZP.

A szatmári részén kifejezetten nagy problémák vannak a vízszolgáltató cégekkel, leginkább a közműadó bevezetése miatt.

Mi megakadályozva, hogy romoljon a szolgáltatás minősége ezeken a településeken, és hogy tönkremenjenek további vállalkozások, javasoltuk, és szeretnénk elfogadtatni hétfői indítványunkat”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában