Helyi gazdaság

2012.09.07. 11:28

Malév - A Jobbik szerint megkérdőjelezhető a felszámolás törvényessége

Budapest, 2012. szeptember 7., péntek (MTI) - Megkérdőjelezhetőnek tartja a Malév felszámolási eljárásának törvényességét a Jobbik, amely ezzel kapcsolatban - szükség esetére - feljelentések megtételét is kilátásba helyezi.

Budapest, 2012. szeptember 7., péntek (MTI) - Megkérdőjelezhetőnek tartja a Malév felszámolási eljárásának törvényességét a Jobbik, amely ezzel kapcsolatban - szükség esetére - feljelentések megtételét is kilátásba helyezi.Bertha Szilvia országgyűlési képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, számos olyan jelet látnak, amely arra utal, hogy az eljárásnak "nem csak a morális oldala, de a törvényessége is erősen megkérdőjelezhető": hiányoznak a törvény által előírt számviteli zárások, a felszámolás megkezdéséhez szükséges, aktív tevékenységet lezáró mérleg és eredménykimutatás, valamint záróleltár.

"Külön aggályos, hogy a Malév vagyonának értékesítése is a szükséges leltár, illetve közbenső mérleg elkészítése nélkül történik, ez pedig azon túl, hogy jogellenes, a meglévő tárgyi vagyon elherdálását eredményezheti" - tette hozzá az ellenzéki képviselő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában