Helyi gazdaság

2012.08.17. 12:14

Tízmillió forinttal károsította meg a közműszolgáltatókat egy kiskunhalasi pizzériás

Kecskemét, 2012. augusztus 17., péntek (MTI) – Összesen közel tízmillió forintos veszteséget okozott a víz-, az áram- és a gázszolgáltatónak egy pizzériákat üzemeltető kiskunhalasi vállalkozó – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kecskemét, 2012. augusztus 17., péntek (MTI) – Összesen közel tízmillió forintos veszteséget okozott a víz-, az áram- és a gázszolgáltatónak egy pizzériákat üzemeltető kiskunhalasi vállalkozó – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a 39 éves kiskunhalasi férfit csütörtökön vették őrizetbe. A térségben több pizzériát is működtető vállalkozót, lopással gyanúsítják, mert a mérőórák, illetve vezetékek manipulálásával hosszabb időn át, összesen 10 millió forintot megközelítő kárt okozott a víz-, az áram- és a gázszolgáltatónak.

A szóvivő jelezte: a férfi kiskunhalasi pizzériájának vízóráját a folyásiránnyal ellentétes irányba fordította, így január 1. és augusztus 9. között összesen 200 köbméternyi vízhez jutott jogosulatlanul, 90 ezer forintot meghaladó értékben.

Ugyanitt a gázóra manipulálásával 2010. május 29. és 2012. augusztus 9. között időszakban, míg kiskunmajsai pizzériájában 2008. március 1. óta jogosulatlanul vételezett gázt, összesen 4,8 millió forint kárt okozva.

Ugyanennyi veszteséget könyvelhet el az áramszolgáltató is, miután a vállalkozó által működtetett kiskunhalasi, kiskunmajsai, valamint soltvadkerti éttermekben a fővezeték szabálytalan átalakításával a villamos energiát szintén ingyen használták – tette hozzá az alezredes.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában