Mozdulj, Debrecen!

2023.11.06. 21:35

Itt az újabb flashmob időpontja Debrecen szívében – addig is ingyen zumbázhatnak a sport szerelmesei - fotókkal

Új helyszínnel gyarapszik a Mozdulj, Debrecen! mozgalom, ami ingyenes elérhető a helyiek számára.

Nagy Emese

A mozgásnak rengeteg jótékony hatása van

Forrás: Kiss Annamarie

Zumbaórákon, valamint frissítő tornákon vehetnek részt az érdeklődők a Mozdulj, Debrecen! mozgalom alkalmai keretében mostantól immár új helyszínen, a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnokában is. Az új lehetőségről sajtótájékoztató keretében hétfőn délután a helyszínen számoltak be.

Tegyünk az egészségünkért!

Széles Diána alpolgármester elmondta, két évvel korábban a Mozdulj, Debrecen! programmal az volt a legfőbb céljuk: minél többen mozogjanak a városban. 

Forrás: Kiss Annamarie

– Digitalizált, motorizált világot élünk, emiatt kevesebbet aktivizáljuk az izmainkat. Úgy éreztük, muszáj lehetőséget adnunk az embereknek arra, hogy ezen változtassanak, gondoskodó városként kötelességünknek éreztük. Eleinte kedden és csütörtökön lehetőséget biztosítottunk azoknak, akik tenni szerettek volna az egészségükért, ez mára már nem elég – nagy örömünkre –, hétköznaponként minden egyes nap alkalmat adunk arra, hogy a debreceniek ingyen tegyenek az egészségükért – hangsúlyozta. Hozzátette, az első évben 17 ezer embert tudtak felpezsdíteni a Mozdulj, Debrecen! programmal, és azóta, immáron két év elteltével: 41 ezer 208 fő vett részt rendszeresen a programokon. Mint elmondta, a zumbaórát az érdeklődők hétfőn és pénteken látogathatják 18 órától a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnokában. Hozzáfűzte, idén még terveznek flashmobot Debrecenben, amit az advent időszakában szeretnének megszervezni a város szívében.

Életet menthet a mozgás

– Nagy örömünkre szolgált, hogy intézményünk csatlakozhatott a Mozdulj, Debrecen! programhoz – fogalmazott Hámori Éva Judit, a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum igazgatója. 

Forrás: Kiss Annamarie

Céljuk, az egészséges életmódra nevelés, illetve az, hogy minél több diákot vonjanak be a rendszeres testmozgásba. A rendelkezés álló tornacsarnok 960 négyzetméter alapterületű, ami csaknem 200 férőhelyes lelátóval van ellátva.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója megjegyezte, napjainkban mozgásszegény életmód jellemez minket, amin változtatni kell. 

Forrás: Kiss Annamarie

– Fontos számunkra, hogy megszerettessük a helyiekkel a testmozgást. Minden egyes nap tennünk kell magunkért: ha biztosítjuk a 30-60 perces intenzív mozgást a szervezetünknek, akkor az életünket is megmenthetjük – ehhez ad teret és lehetőséget az ingyenes Mozdulj, Debrecen! program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában