Nagyerdő hete

2023.10.05. 12:18

Szelfizz zöldben! – különleges megmozdulásra hívják a debrecenieket a Nagyerdő hetén

Negyedik alkalommal szervezik meg hazánk legszebb természeti környezetében a Nagyerdő hetét, amely keretében mozival, túrákkal, családi nappal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Gubányi Patrik

Izgalmas programokkal vár a Nagyerdő hete

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Az Agrárminisztérium idén júliusban nyilvánította hivatalosan is Magyarország legszebb erdejének a debreceni Nagyerdőt, ahol október 9. és 15. között színesebbnél színesebb programelemekkel készülnek a szervezők a helyieknek. A Nagyerdő Hetét immáron negyedik alkalommal hívják életre a cívisvárosban, ahol sportból, koncertekből és kultúrából biztosan nem lesz hiány – erről számolt be többek között Puskás István alpolgármester csütörtök délelőtt a Sziget-kékben, az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

– Nagy öröm számunkra, hogy már húsznál is több szervező és támogató partner dolgozik azon, hogy létrejöhessen ez a nagyívű rendezvény, és minél több kikapcsolódást nyújtó programelemmel tudjon bővülni. 

Bízom benne, hogy az összefogás az elkövetkezendő időszakban tovább tud majd épülni, hiszen a természeti értékeink fenntartásáért folyamatosan tenni kell

– fogalmazott.

Debrecen, nagyerdő hete
Puskás István alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Különleges megmozdulással fejezhetjük ki a Nagyerdő iránti szeretetünket

Puskás István kitért arra is, hogy egy új, összefogást igénylő megmozdulásra szeretnék invitálni a helyieket: október 10-én, kedden arra kérnek mindenkit, hogy öltözzenek zöldbe, készítsenek magukról egy szelfit, árasszák el a fotók a közösségi médiát.

Az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk, ha van időnk kimenni az erdőbe, ahol a természet közelsége testi-lelki feltöltődést nyújt egy fárasztó nap után

– hangoztatta beszédében Balázs Ákos alpolgármester, aki rámutatott: Debrecenben hagyománya van a természetvédelemnek, éppen ezért a már megszerzett tudásunkat tovább kell adni a fiatalabb generációnak is, hogy közösen ápolhassuk a minket körülölelő csodás környezetet.

Debrecen, Nagyerdő hete
Balázs Ákos alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Mazsu János, a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke aláhúzta: az Nagyerdő Hete sikerét az mutatja, hogy az előzetes regisztrációt igénylő eseményekre betelt a hely, körülbelül hatszázan vesznek majd részt rajtuk.

Debrecen, nagyerdő hete
Mazsu János
Forrás: Kiss Annamarie

Idén először termelői vásárral is bővítik a kínálatot

– Kiállításmegnyitóval, interaktív foglalkozásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel, túrákkal, mozival, koncertekkel és sportrendezvényekkel várjuk a látogatókat október 9. és 15. között, így garantált, hogy mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódást – ecsetelte Kiss Judit Erzsébet, a Sziget-kék Tematikus Park létesítményvezetője, aki rámutatott, hogy idén a hajdúsági termelők portékái közül is válogathatnak az ínyencek. Mint mondta: kiemelkedő , hogy kedden ünnepeljük a Nagyerdő napját, ez alkalomból 9 órakor koszorúzással emlékeznek a terület védetté nyilvánításáról a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének udvarán, ahol közreműködik majd Bárdosi Ildikó népdalénekes és Molnár Miklós erdőmérnök.

Debrecen, Nagyerdő hete
Kiss Judit Erzsébet létesítményvezető
Forrás: Kiss Annamarie

Végezetül hozzáfűzte, hogy október 14-én, szombaton a Future of Debrecen égisze alatt családi napot rendeznek a Sziget-kékben, ahol egész napos bemutatók, túrák, akusztik piknik, labdarúgás és különböző játékok biztosítanak kikapcsolódást az érdeklődőknek. A részletes programtervet az alábbi linken nézhetitek meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában