Progamajánló

2023.09.30. 15:00

Különleges megközelítésből láthatjuk az állatokat egy debreceni kiállításon

Haon.hu

Forrás: Nádudvari Péter

Aradi Zsuzsa „Állati portrék” című tárlatát október 2-től tekinthetik meg az érdeklődők az állatok világnapja alkalmából Debrecenben. A kiállított képek, amelyek többféle stílusban és megközelítésből ábrázolják az állatokat, a festőnő legkedvesebb alkotásai közé tartoznak. Aradi Zsuzsa életében a festés akkor jelent meg, amikor családja új otthonának fehér falait túl kopárnak látta, írta közleményében Nádudvari Péter, pedagógus és újságíró.

debrecen-kiallitas-haon
Forrás: Nádudvari Péter

Először egy régi akrilfestékkel dekorálta a szobákat, majd lépcsőket, ajtókat és kisebb bútorokat varázsolt újjá. Egy idő elteltével pár vásznat is beszerzett, hogy a gyerekszobát feldobja két-három színesebb képpel, és onnantól kezdve nem volt megállás, szenvedélyévé vált a festés.

A közleményben olvasható, hogy a művésznő tematikus kiállításának a DEMKI Ifjúsági Ház (Debrecen, Simonffy utca 21.) ad otthont. A megnyitót Nádudvari Péter közreműködésével 16 óra 30 perctől rendezik. A tárlat október 14-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában