Helyi kultúra

2023.09.26. 08:07

Kortárs festőművésznők kiállítása nyílik a Bényi Galériában

Haon.hu

Anyaggá vált idő címmel rendez tárlatot a debreceni Bényi Galéria, a kiállítás megnyitóját szeptember 27-én 18 órakor tartják

Ahogy arra a Főnix Rendezvényszervező közleménye rámutat, a kiállítás Éberling Anikó és Szász Zsuzsa festőművészek alkotásait sorakoztatja fel. Mindkettőjükre jellemző a sokoldalú, merész, kreatív anyaghasználat és a kidobott, kiselejtezett tárgyak újrafelhasználása, újraértelmezése. Ez teremtette meg a közös kiállítás gondolatát. Ugyan az ábrázolásmód már teljesen eltérő a két művészt tekintve - egyikük absztrakt, míg másikuk teljesen konkrét -, a kiállítás kurátora szerint mégis nagyon hasonlóan, nagy érzékenységgel reagálnak a körülöttük lévő világ történéseire.

A szeptember 27-ei megnyitón Áfra János költő, művészetkritikus beszél a kiállításról, köszöntőt mond dr. Puskás István Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere, továbbá közreműködik Oláh Anita hárfaművész, valamint a Maison Aux Pois gondoskodik a borkínálatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában