Night Ride

2023.08.18. 21:53

Varázslatos éjszaka Debrecenben, két keréken – fotókkal, videóval

Idén is biciklilámpák fényébe borult a cívisváros.

Haon.hu

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan augusztus 18-án este autók helyett kerékpárok özönlötték el az utcákat:

ekkor gurult végig az évek óta töretlenül népszerű Nigth Ride menete az aszfalton, kivilágítva, csilingelve.

A minden esztendőben a virágkarnevál előestéjén (vagy ahhoz közeledve) megrendezett kerékpáros felvonuláson alkalmanként több ezren vesznek részt. Ezúttal a Ködszínház elől indult a menet, majd a belvárosban fordulva tért oda vissza.

Már a gyülekező alatt karneválivá forrósodott a hangulat: a 20-ai esemény táncosainak bemutatóját a triálosoké követte. Majd elindultak a kétkerekűek: amellett, hogy a biztonsági elemekkel, szükséges világítással rendelkezniük kellett, most extra kivilágítást és díszeket kaptak: fényfüzérek, virágok, színes lampionok, lufik és bohókás elemek lepték el a bringákat. Ezt most nem vette zokon egyetlen közlekedő sem, hiszen cél volt, hogy minél feltűnőbben, fieszta formában guruljanak végig az útvonalon. A felvonulást végül tüzes kerékpárshow zárta.

Jókedvben nem is volt hiány, mint ahogyan azt képeink is bizonyítják; igazán varázslatos nyáréjszaka kerekedett a biciklisek ünnepéből.

A kétkerekűeket nem kell még a garázsba tenni:

a vasárnapi menetre is várják őket, ahol a virágkocsik előtt indulnak, hogy a karneválra érkezettek is megcsodálhassák a debreceni biciklisek kreativitását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában