Mutatjuk, mi várható

2023.08.18. 17:17

Ezeket a programokat ne hagyjuk ki a Debreceni Virágkarneválon!

A karneváli felvonulás augusztus 20-án reggel 9 órakor kezdődik, de addig is, már közel egy hete válogathatunk a programok közt.

Haon.hu

Idén is lesz élményfutás a karneváli felvonulás előtt

Forrás: Napló-archív

Idén is számtalan programmal várja az érdeklődőket a karneváli hét, amely során mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzó rendezvényt. A város több pontján hangolódunk a karneválra, így a Kölcsey Központban is, ahol a Botanica Expó – avagy a virág- és kertészeti kiállítás és vásár – többek között kertépítéssel, virág- és kertgondozással, továbbá környezetünk védelmével és fenntarthatósági praktikákkal kapcsolatos előadásokkal, pozsgás- és kaktuszvásárral, szobanövény-különlegességekkel és növénycserebere-ponttal várja az érdeklődőket egészen szombat este 19 óráig.

Táncol a város

Mint ahogyan az elmúlt években, a virágkarnevál programsorozatának részeként csütörtöktől Táncol a város címmel szórakoztatják a közönséget a belvárosban és a Nagyerdőn a különböző művészi formációk. 

Pénteken 18 órától a Dósa nádor téren táncra perdülhetnek a mozgás szerelmesei, valamint szombaton és vasárnap is a Kossuth téren, a Csapó utcán és a Dósa nádor téren találkozhatunk a táncoslábúakkal. Utóbbi, Debrecen egyik legkedveltebb tere igazi élményszigetté változott át péntekre, a virágkarnevál idejére. A gyermek- és családi programok, táncos produkciók, színvonalas koncertek és fergeteges salsaest mellett egész hétvégén pihenősarokkal, kényelmes babzsákokkal, kvízzel és nyereményekkel várják a látogatókat.

Tűzzsonglőrök szórakoztatják a látogatókat

Idén szeptemberben elindul a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum közös képzési programja. A résztvevő intézményeket és szakmákat, valamint a programba való bekapcsolódás menetét a vállalat standjába beágyazott szakképzési infópultnál (a Dósa nádor téren) ismerhetik meg az érdeklődők. Mindemellett számos zenekar legfelkapottabb slágereire rophatják, emellett pedig a Főnix Tűzzsonglőr Akrobata Csoport tagjai szórakoztatják a nézősereget egészen vasárnap estig.

A Night Ride program keretében péntek este kerékpárcsengők csilingelése tölti be Debrecen utcáit, és villogó biciklilámpák teszik hangulatossá a várost. Igazi élmény lehet azok számára, akik egyébként is szeretnek tekerni, arról nem is beszélve, hogy most megmutathatják kreativitásukat, és feldíszíthetik virágokkal a biciklijüket. A felvonulás a Ködszínház mellől indul 20 órakor.

Karneváli élményfutás

Karneváli futásra invitálják a sport szerelmeseit vasárnap. A vidámság, a sport és az élénk színek kerülnek a középpontba a virágkarneváli felvonulást megelőző mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson. A rajt előtt a résztvevők egyszerre dobják magasba a porfestéket, majd a hatalmas színes felhő alól, a karnevál útvonalán futhatnak a lelkes nézők biztatása kíséretében. A rajt 8 óra 15 perckor indul a Baltazár Dezső térről.

Ezt követően 9 órakor kezdetét veszi a várva várt virágkarneváli felvonulás, a Rózsa utcától fognak haladni a virágokkal feldíszített kocsik, egészen a Nagyerdei Stadionig menetelnek majd, ahol kiállítják azokat. Délután a virágkocsik mellett oldtimereket, régi autókat, motorokat és kerékpárokat csodálhatunk meg zenés és táncos produkciók kíséretében egészen este 20 óra 30 percig.

Egy biztos, a debreceniek és a turisták sem fognak unatkozni a hétvégén, a programokat pedig könnyűzenei koncertek is kiegészítik: pénteken este 21 órától a Follow the Flow, míg szombaton a Welhello fogja szórakoztatni a kikapcsolódni vágyókat a Kossuth téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában