Gyermeknap

2023.05.26. 17:37

Minden pillanat móka és kacagás a Borsos-villánál – fotókkal

Gyermeknapi családi délutánra invitálta a DEMKI a vénkertiek apraját és nagyját május 26-án.

A kis Mira is nagyon élvezte a helyszínen felfújt ugrálóvárat

Forrás: Kiss Annamarie

Amikor a május a végéhez közeledik, akkor minden a gyermekekről szól. Debrecenben sincs ez másként, a Vénkertben, a Demki Borsos-villa Közösségi Ház előtti parkban például május 26-án szerveztek gyermeknapi programot a kicsiknek.

A programra érkezőket köszöntötte Barcsa Lajos alpolgármester, aki rámutatott: a Borsos-villa felújítása éppen azt a célt szolgálta, hogy rendezvényeknek, családi programoknak, kiállításoknak lehessen méltó helye. Örömét fejezte ki, hogy a DEMKI családi napjára is sokan ellátogattak, és köszönetet mondott a szervezők közreműködéséért.

Barcsa Lajos Debrecen
Barcsa Lajos alpolgármester a pénteki rendezvényen
Forrás: Kiss Annamarie

Tánc, zene, programok

A délután folyamán színpadi zenés-táncos műsorok várják a látogatókat. Délután három órakor, rögtön az első néptáncműsor lendületbe hozta a gyerekeket, akik az első adandó alkalommal csatlakoztak a viseletben megjelent táncosokhoz. A népi tánc mellett a hip-hop, a showtánc és a hastánc is helyet kap a délutánon. A zenés-táncos műsorok mellett pedig megannyi játékos és kézműves kaland várja az érdeklődőket. A helyszínen felállított hatalmas ugrálóvár messziről csalogatja a legkisebbeket, épp úgy, mint az óriás buborék vagy az arcfestés. A családi napon a játékos tanulás is helyet kap, a Természettár fából készült kirakói, színezők, fonalfonás és origami közül is válogathatnak a fiatalok.

A családi nap valóban élvezetes kikapcsolódást kínált a vénkertieknek. Fülöpné Balogh Fruzsina 19 hónapos gyermekével látogatott el a rendezvényre. Azt mondta, nagyon örült neki, amikor fülébe jutott a program híre, hiszen most először már családként élvezhetik a gyereknapot.

Fülöpné Balogh Fruzsina gyermekével
Fülöpné Balogh Fruzsina gyermekével
Forrás: Kiss Annamarie

Mindenképp részt akart venni a DEMKI családi délutánján Dankó-Balogh Csilla és négyéves kislánya, Mira is, akinek az arcfestés és az ugrálóvár a kedvence.

Dankó-Balogh Csilla Debrecen
Dankó-Balogh Csilla
Forrás: Kiss Annamarie

A helyszínen akár időutazáson is részt vehetnek a látogatók, a történelmi időkbe lovagi bemutatóval röpülhetnek vissza.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában