Virgonc ifjak

2023.01.06. 20:00

Hófehér hármasiker-bárányok születtek három napja Újvároson

Pál János gazda csaknem 65 juhot, 25 bárányt, számos baromfit és nyulat lát el minden egyes nap.

Forrás: Czinege Melinda

Hármas ikreknek adott életet egy merinó anyajuh Balmazújvároson. Pál János, a huszonkét éves hobbi gazdász értesítette a csodás hírről a Haon szerkesztőségét. Naná, hogy kapva kaptunk az alkalmon, pénteken délután személyesen is meglátogattuk a cukiságokat. A lakatosként dolgozó fiatalember egy 100 négyzetméteres portán fogadott bennünket, láthatóan nagyon örült az érzekésünknek. Szerencsére kellemes időt fogtunk ki, tyúkok kapirgáltak az udvaron, volt báránybégetés és szénaillat, cicák szaladgáltak előttünk, míg nem egyszer csak megpillantottuk a háromnapos bárányokat. Az anyajuh kevésbé örült a látogatásunknak, de Janek (János beceneve), mint egy igazi őrző-védő átkarolta a kicsiket, amíg mi gyönyörködtünk mindhármukban.

Mindig is nagyon szerettem az állatokat, anno nagypapám foglalkozott velük, aki már sajnos nem él, de most a bárányokat látván biztosan büszke lenne

– fogalmazott. Megosztotta, tizennégy éves volt, amikor az első két birkát megvásárolta, és ő maga sem gondolta volna, ilyen fiatalon ekkora állománya lesz. Mint elmondta, nem egyszerű munka mellett naponta ellátnia az állatokat, de szereti csinálni, és úgy véli, megéri.

Márciusban vásárolta a portát, ahol egyre több jószág él, hangsúlyozta, az ebben elért sikereire a legbüszkébb. Többször is ellettek már az anyajuhai ikreket, de három báránynak egyszerre még egy sem adott életet.

Meglepődtem, amikor megláttam, mennyien vannak. Természetesen nagyon megörültem nekik, de először még a szememnek sem mertem elhinni, mekkora csodára ébredtem. A kicsik hála Istennek egészségesek, az anyajuh gondosan ellátja őket. Igazi kis virgonc jószágok, akik ha meghallják, hogy az ól ajtaja kinyílik, máris készen állnak a futkározásra – jegyezte meg.

 Viccesen hozzátette, reméli, máskor is fogadhat bennünket, és minden egyes találkozáskor eggyel több bárány születik.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában