Gólyahír

2022.12.08. 10:04

Parlagi szamárral gyarapodott a Debreceni Állatkert, a névválasztáshoz a közönség segítségét kérik

Évről évre szépen gyarapodik a Debreceni Állatkert parlagi szamárménese, ahol legutóbb november 28-án jött világra egészséges utód bő egy év vemhességet követően.

Forrás: Debreceni Állatkert

Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődörcsikó az egyre hidegebb idő ellenére jókedvűen tölti idejét anyja gondoskodása mellett a Vidámpark területén található kifutóban, ahol születése óta megtekinthető. 

Forrás: Debreceni Állatkert

Nevének kiválasztásába az intézmény szeretné bevonni a nagyközönséget is, így közösségi oldalán várja a javaslatokat december 15-e 10 óráig - olvasható az állatkert sajtóközleményében.

Forrás: Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért már alapítása óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhatott. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jövő évi jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában