Tudományos konferencia

2022.10.25. 12:23

A teához használt víz is befolyásolja a végeredményt

A debreceni Konfuciusz Intézet vezetője beszélt erről.

Forrás: unideb.hu

A tea kultúrája Kínában és Magyarországon címmel rendezett tudományos konferenciát a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézete október 21-23. között a Békés megyei Gyomaendrődön; az eseményt a tudományos előadások mellett kiállítás, zenés, táncos színpadi és sportbemutató színesítette – írja az Unideb

Mint emlékeztettek, az intézet és Gyomaendrőd kapcsolata nem újkeletű, hiszen – a Debreceni Egyetem egyik kiemelt stratégiai településeként – tavaly már otthont adott egy kínai kultúrát bemutató szakmai eseménynek, melynek akkor a kínai emberek számára legfontosabb éltetőelem, a rizs állt a középpontban. 

– Az európai emberek számára a kínai kultúra misztikus, különleges, ezért a rendezvény a kultúra, az ismeretek átadásáról szól, de emellett lehetőséget teremt az ismerkedésre is. Hiszen a Konfuciusz Intézetben tanuló kínai diákok és a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói betekintést nyerhetnek a magyar kultúra világába is – fogalmazott köszöntőjében Szonda István néprajzos muzeológus, kulturális antropológus, a rendezvénynek otthont adó Szent Antal Népház igazgatója. 

Cui Xianju, a Konfuciusz Intézetének kínai igazgatója arról beszélt, hogy az évszakoktól függ, milyen teát fogyasztunk. – Ősszel a fekete teáé az elsőbbség, hiszen az ilyenkor jót tesz az egészségnek. De nem csupán a tea a fontos, hanem a víz minősége is, amiből az ital készül és azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy azt miben forralják, tálalják vagy miként elegyítik a forrázatot – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában