Beszédes tánc

2022.06.29. 11:21

Győztes koreográfiával alapozták meg a karneváli hangulatot

Nemzetközi versenyen nyertek junior dance show kategóriában a Mozaikok.

Forrás: Napló-archív

Maradni jobb egy megszokott kép részeként, akkor is ha lelkünk színesebb világba vágyik vagy kiszakadni a visszahúzó környezet rossz, de biztonságos öleléséből és saját útra lépni? A Feeling Tánciskola négy növendékének győztes koreográfiája választ ugyan nem adhat senkinek, de indító impulzust igen. A Mozaik nevű csapat hétvégén Dabason, a Unity for Passion Dance Fest eseményén mérette meg magát és került ki a junior show dance kategóriában induló tíz másik csoport közül nyertesként. Az eredménnyel lehetőségük nyílt októberben Rómában, jövő áprilisban pedig egy romániai településen versenyezni.

Forrás: Napló-archív

Bihari Klaudiát, Boda Boglárkát, Garai Zórát és Szalatnai Dorottyát a virágkarneváli sajtótájékoztatón volt szerencsém látni és kérdezni. A 15-16 éves lányok 5 és 13 közötti évet töltöttek már el a tánctudásuk fejlesztésével. Erre a koreográfiára a Feelinget vezető Takács-Pántya Barbara és a mozdulatsort megalkotó, betanító Verdes Lilla választotta ki őket még szeptemberben.

Forrás: Napló-archív

A fiatalok elmondták, az előadásuk egyik előnye, hogy számtalan módon lehet értelmezni, ahogyan teszik ők is minden versenyfelvétel újranézésekor. A mozaikképből való kiszakadás, a többiek visszahúzása, a kiközösítés, végül Bogi megmenekülése adják az alapokat. Kiderült, mindannyiuknak volt már része a kirekesztésben, s bár utólag nem a leghelyesebb lépésnek ítélik, eljöttek abból a közösségből, ahol ez történt velük. A szemlesütésből nyomban derűs, nyílt tekintet vált, amikor a Feelinget említettem. Egyetértettek abban, hogy e csapat összetartó, a tánc szeretete olyan közös fogódzó, ami biztonságot, örömöt ad, mindent felülír.

Forrás: Napló-archív

A lányok hangsúlyozták, e műfaj 18 éves kor után egyre nehézkesebbé válik, mindannyiuk vágya, hogy a világbajnokságra eljussanak, akár csapatban, akár egyéni számokkal, s amíg fizikailag lehet, addig minél többet táncoljanak. A jövőben pedig, a parketten túl a dóczys Zórával állatklinikán, Boglárkával orvosi rendelőben, az Adyban első évét kezdő Klaudiával a színházban, a fazekasos Dorottyával mérnöki vagy közgazdász irodában találkozhatunk jelen terveik szerint. 

HaBe


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában