Beszippantotta a zene

2022.03.15. 14:41

Poénból indult, végül karrier lett belőle

Az amerikai futballista úgy vállalta el első fellépését, hogy előtte sohasem zenélt.

Gólya Tamás és Vasadi Mihály

Forrás: Vasadi Mihály-archív

Vasadi Mihály, a DEAC Gladiators amerikai futball csapatának játékosa, viszont amellett, hogy nem szokványos sportágat űz, az élet más területén is érdekes személyiség, hiszen DJ-ként is dolgozik.

 

A Debreceni Egyetem csapatának 93-asa a Hajdú-bihari Naplónak elárulta a DJ-s pályafutásának előtörténetét. – A karrierem előzménye 2016-ra tehető, ekkor indult be hazánkban DJ-knek az a vonala, ahol például DJ Tőtöttcigi és DJ közwilágításh is egyre népszerűbb lett. Ekkoriban beszéltük barátommal, hogy szerintünk Magyarországon bárki befuthat ebben a szakmában. Összejöveteleink alkalmával az említett cimborám rádióállomásokat váltogatott, mi pedig megdicsértük, hogy micsoda átkeverés volt DJ Kelétől. Ez a név így rajta maradt, de természetesen nem zenélt ő semmit, mindezt csak poénból mondtuk neki. A történet másik fele pedig, hogy egy hasonló társaságban, amikor jól éreztük magunkat, akkor én elkezdtem hangoztatni, hogy DJ Talaj leszek, mert ez mennyire rosszul hangzik. A lehetőség adott volt, kombináltuk a neveket, így lett DJ Talaj Feat. MC Kele. Majd kitaláltuk, ha egyszer ez a formáció összeállna, akkor megmutatnánk a világnak, hogy mennyire jók vagyunk – fogalmazott a sportoló.

 

Vasadi Mihály beszélt a zenei pályájának beindulásáról is. – 2017 elején az egyetemen az akkori kollégiumi bizottságának elnöke megkeresett, hogy hallott rólunk, tényleg létezünk-e? Természetesen igent mondtam, így elvállaltam egy fellépést, úgy, hogy életünkben nem zenéltünk. Viszont jól felkészültünk, így egészen sikeres volt az este. Ezt követően egyre több lehetőséget kaptunk kisebb egyetemi bulikban. Majd 2020 nyarán érkezett egy megkeresés a Nagyerdei Víztoronyból, hogy szeretnék, ha fellépnénk. Innentől elmondhatjuk, hogy beindult a karrierünk, hívtak minket a Kazánházba, a Műszaki Sörsátorba, illetve még a Budapest Parkba is. 2020-ban és 2021-ben évente körülbelül 35-40 buliba voltunk hivatalosak. A nevünket egyébként terveztük megváltoztatni populárisabbra, de végül úgy döntöttünk, hogy ettől vagyunk egyediek. Zenéinket tekintve pedig az 1990-2010-es időszakig válogatunk, felidézve fiatal korunk élményeit ezzel – zárta gondolatait a DJ.

 

Arany Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában