Megtanulták, mekkora érték az egészség

2022.03.19. 13:19

Halmozottan sérült gyerekeknek és felnőtteknek vágták le a hajukat debreceni fodrászok

Újabb jó cselekedetről számolhatunk be a Napló olvasóinak, ugyanis a debreceni kötődésű Hedge Hair szalon fodrászai súlyosan beteg embereknek varázsolták szebbé a napjukat.

Összefogással segítettek halmozottan sérült gyerekeken és felnőtteken

Forrás: Kompos Tamás-archív

Kompos Tamás tulajdonos, mesterfodrász levélben értesítette lapunkat arról, hogy a napokban ellátogattak hajat vágni a Szívünk Hangja Alapítványhoz Debrecenbe. Az intézményben halmozottan sérült gyermekek és felnőttek, valamint egyéb szindrómával élők és Down-szindrómás betegek ápolása, gondozása és fejlesztése folyik. Kompos Tamás elmondta, a látvány nagyon szívszorító volt számukra, de egyben jó érzés is, hogy tudtak adni egy kevés örömöt a bentlakóknak. – Egy nap alatt 153 frizurát készítettünk el huszonnégyen, a nap végén pedig nagyon sok minden átértékelődött bennünk – fogalmazott a mesterfodrász. Hozzátette, korábban is többször jótékonykodtak, többek közt árváknak, siket és nagyothallóknak segítettek. – Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, két évvel ezelőtt a Csokonai Színházban szerveztünk jótékonysági akciót, csaknem 16 millió forintot sikerült akkor összegyűjteni – jegyezte meg.

 

– Minden hasonló élmény, amit a napokban is átéltünk, megmutatja, mik is azok, amik igazán fontosak az életben. A hétköznapi problémákkal nap mint nap megküzdünk, és azt gondoljuk, ennél nem lehet rosszabb, holott ez nincs így. A mindennapi gondok teljesen eltörpülnek, ha megtapasztaljuk, milyen betegen, kiszolgáltatottan élni. A nap végén annyira más szemlélettel távoztunk az épületből, teljesen átértékelődött a fontossági sorrend, a hozzáállásunk. Igazán megtanulja ilyenkor az ember: mekkora érték az egészség – fűzte hozzá.

 

NE 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában