advent

2021.12.03. 12:07

Karácsonyi mesekertet álmodtak meg Nagyrábén

Hóemberek, rénszarvasok, Mézikék és manók költöztek Nagyrá­béra.

Fotó: Lévai Péter-archív

Karácsonyi mesekertté alakult át a nagyrábéi művelődési ház mintegy háromhektáros udvara. Nyáron és tavasszal több szabadtéri rendezvénynek ad otthont a terület, többek között a Sárrét Íze Fesztiválnak, s most az intézmény vezetője és az ott dolgozók jóvoltából decemberben is megéri betérni oda. Ráczné Fekete Ilona intézményvezető lapunkkal megosztotta, azzal a céllal hozták létre a karácsonyi mesekertet, hogy a kisgyermekes családok délutáni, esti sétái élményekkel tarkított elfoglaltságok lehessenek.

– A mesekertet nem úgy kell elképzelni, hogy odamegyünk, és mindenféle nagy csodabogarat, óriáskereket látunk. A dolgozók kézzel készített figuráit helyeztük el az udvaron: többek között manókat, manóházat, Mézikéket, gömbhintót csináltunk, de megépítettük a hóemberek birodalmát is – mondta. Az udvaron található tájházba pedig a régi idők karácsonyát varázsolták.

– Olyan elemeket tettünk oda, hogy amikor bemegy valaki a tájházba, akkor átjárja a régi karácsonyok hangulata. Az, amikor még nem volt egymillió ajándék a fa alatt, viszont szeretet és békesség volt a kemence környékén – fogalmazott.

Fotó: Lévai Péter-archív

A mesekertet múlt pénteken már megnyitották, szerdától mesefelolvasást is tartanak, szombattól pedig már izgalmas, az udvaron látottakhoz kapcsolódó feladatlappal várják a családokat és az osztályokat, csoportokat. – Interaktívvá szerettük volna varázsolni a mesekertet, ezért találtuk ki a feladatlapot. Nagyrábéra rengetegen járnak a térségből; most akik úgy gondolják, hogy szeretnének kellemes környezetben eltölteni egy kis időt, azokat nagy szeretettel várjuk, a belépés díjmentes – tudatta.

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az útnak a végén a művelődési házba is érdemes betérni, a nagyrábéi papírfonók ezúttal is kitettek magukért: elkészítették a református templom másfél méteres másolatát, valamint egy betlehemet. S akik előzetesen bejelentkeznek, azoknak a művelődési házban kézműves-foglalkozásokat tartanak. Az intézményvezető azt is elmondta, december 22-ig a hét minden napján látogatható a mesekert, feladatlapokat pedig hétköznapokon reggel 8 és este 6 óra között, hétvégén pedig 10 órától este 6-ig lehet kitölteni.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában