bolondballagás

2021.06.12. 20:22

Bolondos jelmezben vonultak az utcára a nyolcadikosok

Átalakult a bolondballagáshoz kötődő szokásrendszer Sárándon.

Végzős diákoktól volt hangos pénteken a Hajdú-Bihar megyei település, ugyanis a járványügyi intézkedések enyhítésével a hagyományos keretek között tarthattak bolondballagást a fiatalok. Ugyan nem minden a megszokott menetrend szerint történt, de így is bizonyosan szép emlék marad a gyerekeknek. – Korábban a diákjaink szerenádot adtak a tanáraiknak, ellátogattak az otthonaikba és énekeltek nekik, ők pedig megvendégelték a búcsúzó osztályt. Ebben az esztendőben mindez nem így történt – mondta el a Naplónak Dézsi András, a település vezetője. – Az iskolában tartottuk idén a szerenádot, itt találkozhatott a húsz végzős tanuló a tanárokkal, és itt történt a vendéglátás is. Ezenkívül még egy közös szekerezésen is részt vettek a diákok csütörtök este. Pénteken már a hagyományos szokásrend szerint zajlott a bolondballagás, így először egy ballagási főpróbát tartottak a tanulóknak, majd ezután útnak indulhattak mókás öltözékben, jelmezekben, hangos énekszóval a település intézményeihez – részletezte.

Méltó módon zárnak

A polgármester elmondta, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések hatással voltak az osztályközösségekre, de nagy öröm, hogy a kamaszok végül méltó módon búcsúzhattak el intézményüktől. – Bár kétségtelenül csorbult a közösséghez tartozás érzése, de végül a mostani nyolcadik osztályosok is megélhették mindazt, mint elődeik. Bolondozással és személyes jelenléttel zajló ballagással zárhatták le az itt eltöltött utolsó tanévüket – tette hozzá.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában