ez itt a kérdés

2021.01.28. 12:23

Divat vagy hasznos viselet a kutyák ruhája?

A téli hidegben egyre több kabátba bújtatott négylábúval találkozhatunk a város utcáin.

– Manapság már számtalan kedvencet tartanak lakásban és bizony télen, amikor elhagyják a fűtött otthon melegét, kutyáink fáznak. Megfelelő védelmet nyújtó öltözet nélkül könnyen le is betegedhetnek. A gazdik elsősorban ezt szeretnék megelőzni azzal, hogy az időjáráshoz mérten öltöztetik kutyáikat – nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Becze Judit Evelin, egy debreceni kutyaruhaüzlet tulajdonosa, akit a négylábú divatról kérdeztünk. Hozzátette, rengetegféle mintájú és fazonú ruha készül már a kutyáknak, így a gazdik a saját és kedvencük egyéniségének megfelelően tudnak kiválasztani egy-egy darabot.

A kutyaruha kiválasztásánál elengedhetetlen szempont, hogy az öltözet fajtaspecifikus legyen. Egyes fajták méretkülönlegességéből adódóan ugyanis egyedi ruhaméretekre is szükség lehet. – Legyen szó akár egy erős felépítésű buldogról, vagy egy hosszú testű tacskóról, egyes nagyobb márkák kínálatában ma már ők is megtalálhatják a formájukhoz tökéletesen passzoló ruhákat – tájékoztatott a bolttulajdonos. Azt ajánlja, amint vége az őszi esőkabátos időszaknak és lehűl a levegő, tíz fok körüli hőmérséklet esetén adjanak egy vékonyabb pulóvert a gazdák a kedvencükre. – Télen nulla és öt fok körül már meleg, vízhatlan télikabátot szoktam javasolni. A mínuszokban pedig rétegesebben is lehet öltöztetni kutyusunkat – fogalmazott Becze Judit Evelin és hozzátette, ebben a januári hidegben természetesen leginkább a kabátokat keresik a vevők. Azt mondja, kifejezetten feldobja a kabát megjelenését, ha kapucnis és a gazdák is szeretik – még ha nincs is funkciója –, mert trendi.

Becze Judit Evelin mindhárom kedves szőrmókja
szeret divatosan öltözködni
Fotó: Becze Judit Evelin-archív

Vásároljunk együtt!

„A nélkülözhetetlen funkciók közé tartozik a vízhatlanság, és hogy könnyű legyen feladni a kabátot a kutyára.”

Fontos szempont még a moshatóság, valamint népszerűek azok a darabok, amelyeknek a hátán található egy a hám kivezetésére szolgáló nyílás – részletezte.

A kutyaruhabolt tulajdonosa elmondta, mivel a legtöbb lakásban tartott kutya kis és közepes testű, így az ő méreteiknek megfelelő ruhákra van a leginkább kereslet. – A legelőnyösebb az, ha gazdi és kedvenc együtt látogat el az üzletbe, így akár több ruhát is fel tudunk próbálni a kutyusra, hogy megtaláljuk neki a lehető legkényelmesebb fazont – fogalmazott. – Ha a kedvence nélkül érkezik a vásárló, érdemes előzetesen a nyakörvtől kezdődően a farka tövéig leméri a kutyust (megmérni a háthosszát), így kicsit könnyebb dolgunk lesz a ruhaméret kiválasztásánál – tanácsolta. Becze Judit Evelin maga is három kutya tulajdonosa, és azt mondja, a havas, hideg időben saját ebeire is szokott kabátot adni, illetve tappancsaik védelmére is figyel, így a séták előtt mancsápoló krémet is használ, amely véd a fájdalmas kirepedezés ellen. Végezetül pedig hozzátette, az idei kutyaruhatrend leginkább a piros színen alapul, az ugyanis bármilyen árnyalatú szőrzettel rendelkező kutyának nagyon jól áll.

Berecz Dorina

Kapcsolódó jegyzet:

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/nem-muszaj-4949521/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában