régi álom vált valóra

2020.05.12. 18:32

Színes képeket festettek a téglási óvoda kerítésére

A Bárczay Anna Városi Óvoda kollektívája a vírushelyzet miatti ügyeleti rendben mesés kerítést varázsolt.

Fotó: polgármesteri hivatal

A téglási óvoda előtt lévő épület lebontása után új kőkerítést kellett készíteni. Már a tervezéskor megfogalmazták, hogy barátságossá kellene tenni a betonrengeteget. Így válhatott valóra Szabó Mónika óvodavezető régóta dédelgetett álma, hogy nagyméretű képek díszítsék az óvoda eddig is szép és gyermekbarát udvarát.

Az eszközök, festékek és tervezés után az ügyes kezű, lelkes óvónők el is kezdték a munkát. Ebben a jó idő is sokat segített. A kőkerítés 11 tagjára felkerült az évszakok jellegzetes, a gyermekek által is jól felismerhető jegyei. A képek, a színek, a formák hatnak az érzelmekre, a képzeletre, ezáltal tartósan bevésődnek az emlékezetbe. Az idejáró óvodások bizonyosan felnőttkorukban is emlékezni fognak arra, hogy milyen kedves képek fogadták őket naponta az óvoda bejáratánál, akár szomorúan, akár jókedvűen érkeztek is aznap az óvodába.

A kerítésfestés több mint egy hónapig tartott, és Kiss-Dankó Katalin, Major-Hajdú Zsuzsa, Nagyné Nagy Mária és Tarr Ágnes végezte el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában