évforduló

2020.01.14. 15:10

Fél évszázada együtt a nyíracsádi pár

Erdeiéknél ugyanabban az évben ünnepeli a család a házasságok kerek évfordulóját.

A Nyíracsádon élő Erdei János és Dorogi Erzsébet szerető családja körében január 11-én ünnepelte házasságkötésük 50. évfordulóját. Szinte napra pontosan fél évszázaddal ezelőtt, 1970. január 10-én fogadtak egymásnak örök hűséget a nyíracsádi görögkatolikus templomban dr. Papp János akkori parókus előtt. Azt mondták, akkor azért jóval keményebb volt a tél, mint most, de nagyon boldogok voltak.

Fogadalmuk szellemében

Az Isten előtt tett fogadalmat máig is komolyan gondolják, és ennek szellemében élték le eddigi közös életüket. Két gyermeket neveltek fel tisztességben, négy unoka teszi boldoggá napjaikat, és ha eljön az ideje, várják a dédunokát is. János bácsi 74, Erzsike néni 72 esztendős. Mindketten nyugdíjasok, és örülnek, hogy megadta nekik a Jóisten, hogy együtt ünnepelhetnek.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Megtartja még sokáig…

– Nekem nagyon jó világom van a feleségem mellett, ezért aztán megtartom még sokáig – fogalmazta a mondat elejét nagyon komolyan, a mondat végét kicsit huncutkodva János bácsi. Erdeiék házassági évfordulójának van egy érdekessége is, ugyanis mindkét gyermekükkel egy évben ünneplik a kerek házassági évfordulókat. Erzsikéék idén lesznek 30, Jánosék pedig 20 éves házasok. Ez pedig azt jelenti, hogy ebben az évben összesen 100 együtt töltött évet ünnepel a család.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában