classic blue

2020.01.30. 18:56

A stabilitás és a folytonosság érzetét adja az év színe

A Classic Blue a megbízhatóságot, a becsületességet és a kék eget szimbolizálja.

Fotó: Shutterstock

Ahogy arra egy korábbi híradásunkban már utaltunk, a Pantone szín­ügynökség – amely az általa szabadalmaztatott színreprodukciós rendszerről is ismert – minden évben kihirdeti az év színét, mely 2020-ban nem más, mint a Classic Blue, vagyis a Pantone 19-4052 árnyalat, ami a cég szerint általánosságban is nagy kedvenc. A Pantone évente kétszer szervez titkos találkozókat, ahol az összegyűlt szakemberek vitatják meg a színszabványokat. Általában kétnapnyi előadássorozat és vita után választják ki az elkövetkező esztendő színeit. A találkozó eredményét a Pantone Viewban teszik közzé, amelyet többek között divattervezők és más vásárlóorientált vállalatok megvesznek, hogy inspirációt merítsenek a készülő termékeiknek.

Kötődnek a színhez

A Classic Blue a megbízhatóságot, a becsületességet és a kék eget szimbolizálja, amelyre az emberek a világ minden tájáról ugyanúgy reagálnak.

Fotó: Pantone

,,Ennek van a legmélyebb hatása a lelkünkre. Ez a szürkés sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap, és itt az ideje visszavonulni, csendességre int. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek kötődnek ehhez a színhez: a stabilitás és a folytonosság érzetét adja. Minden nap 24 órából áll. Tudjuk, hogy reggel világosabb lesz, és este pedig sötétebb. Szóval az éjszakára való felkészülés jelenik meg ebben az árnyalatban” – nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone színintézet igazgatója a Women’s Wear Daily divatlapnak.

Segíti a nyugodt légkört

Bár a legfőbb irányadónak általában a Pantone Intézetet tartják a divatban és a lakberendezésben is, a világ egyik legnagyobb festékgyártó vállalatának számító Sherwin-Williamsnek közel akkora befolyása van a következő esztendő színtrendjeivel kapcsolatosan. Ennek igazságtartamát mi sem mutatja jobban, hogy ez a cég már októberben jelezte, szerintük mi fog hódítani a jövőben: nem más, mint a Naval SW 6244 szín, ami segít megteremteni a nyugodt légkört az otthonunkban. Ez a tenger és égbolt mélykék árnyalatára emlékeztető elegáns szín nem csak papíron néz ki jól, a lakás valamennyi helyiségében jól mutathat, legyen szó a fürdőszobáról, hálóról vagy éppen nappaliról.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában