ünnepre készülve

2019.12.22. 09:18

Házilag készíthető dekoráció, fillérekből

A pénztárcabarát karácsonyi díszek is feldobják a lakást.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az adventi időszakban minden téren igyekszünk az ünnepekre hangolódni. Felkészítjük lelkünket, és kidekoráljuk otthonunkat. Csokorba szedtünk pár szemet gyönyörködtető karácsonyi dekorációt, melyeket saját kezűleg, olcsón és gyorsan elkészíthetünk egy-két apróság felhasználásával.

Fények játéka

Asztalok, ablak- és kandallópárkányok tökéletes dísze lehet egy jól kiválasztott üveg, egy égősor és pár karácsonyi dekorelem. Az üveg lehet pohár, váza, mécses­tartó, lámpás, üvegbúra vagy épp befőttesüveg is. Ezekbe tegyünk különböző égőket. Meghitt fényeket varázsol otthonunkba. De a régi égősor sem teljesen haszontalan, hiszen üvegbe zárva, fényei nélkül is színesítheti a lakást.

Asztali díszek

Mivel lehet különlegesebbé tenni egy karácsonyi asztalt a terítéken túl? Akár egy két-három emeletes süteménytartóval, melyekre ezúttal nem édesség, hanem megannyi karácsonyi dísz kerülhet!

Ha már teríték, egy pezsgőspohár megfordítva is remek: fejjel lefelé, benne egy kis tobozzal, tetején egy apró mécsessel egyből díszítő elemmé is változott!

A tobozokat egyébként több módon is beépíthetjük ünnepi dekorációnkba. Ugyan önmagukban is gyönyörűek s karácsonyi hangulatot idéznek, de ha valaki a színesebb darabokat kedveli, csak be kell fújni őket csillámos festékkel. Így megmarad a klasszikus vonal, mégis új lendületet kap.

Ha karácsony, akkor fahéj! Pár nagyobb méretű, natúr gyertya könnyedén körbeépíthető fahéjrudakkal, ezeket pedig csak egy pillanat átkötni masnival. Nemcsak csodálatos, de illatos is ez a dísz.

Ugyan üvegekről volt már szó, ez azonban egy új megközelítés, itt nem a fényeké a főszerep: az átlátszó üvegcsét csak vízzel kell megtölteni, ebbe pedig apró piros bogyók, zöld levelek, de kis fenyőág, fagyöngy is kerülhet. Varázslatos és könnyedséget árasztó látványt nyújt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Tippek csomagoláshoz

Nem mehetünk el az egyik legizgalmasabb dolog mellett sem, ami maga az ajándék becsomagolása. Megannyi lehetőség közül válogathatunk e téren is.

Egyedi és természetes, ha kiszárított narancsot használunk az ajándékok csomagolásához. A kis gyümölcscikkeken átfűzhetünk egy szalagot, hozzáköthetünk fenyőágakat, tobozokat: így nemcsak az illata lesz kitűnő az ajándéknak, hanem nagyon ünnepien is fog kinézni.

Ha jobban szeretjük a letisztult stílust, vegyünk elő egy zsinórt, pár zöld faágat s azzal kössük át a sima barna papírral befedett meglepetésünket. Egyszerű, elegáns hatást vált ki.

Nagyon sikkes lehet továbbá egy elsőre ugyan furcsának tűnő szín: a fekete. Ha ilyen színű csomagolópapírral fedjük be az ajándékot, fehér tollal rajzolhatunk, írhatunk is rá. Aki pedig szeretné feldobni ezt, kösse át piros vagy ezüst szalaggal.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában