2400 kertet műveltek meg

2019.11.27. 20:18

Díjazták az ország legszebb konyhakertjeit

Az ünnepségen oklevelekkel ismerték el a program résztvevőit.

Minden eddiginél több, összesen 378 településen közel 2400 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn – mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a hajdúnánási díjátadón.

Szemléletformálás

Dr. Viski József, vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár a díjkiosztón kiemelte: a 2012-ben indult legszebb konyhakertek programnak nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy egyre többen látnak hozzá a konyhakerti munkához, a kert gondozáshoz. A programot az agrártárca és háttérintézményei a kezdetektől támogatják. A helyettes államtitkár hozzátette: a program nemcsak egyfajta szemléletformálásra hívja fel a figyelmet, ennél sokkal több, társadalmi felelősségvállalás, közösségépítés, a vidéki, kisebb települések népességmegtartó ereje mind-mind erősítik ezt a programot.

A „Legszebb Konyhakertek” programhoz való csatlakozásunkkal, a szőlőskertjeink újjáélesztésével, bioalapanyagok forgalmazásával, szociális földprogram elindításával, biomenza bevezetésével sem lehet más cél, mint a helyben előállított, megtermelt, egészséges élelmiszerek népszerűsítése – mondta Szólláth Tibor polgármester.

HZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában