lelkisegély

2019.07.30. 19:22

Online segítség a bajba jutott embereknek

Internetalapú, anonim és ingyenes online lelkiegészség-tanácsadás indul.

Fotó: Pixabay

Mindenki életében lehetnek olyan helyzetek, például családi konfliktusok, párkapcsolati, önértékelési, döntési, tanulási nehézségek, függőségekkel (alkohol-, gyógyszer,- kábítószer- vagy internethasználattal) kapcsolatos gondok, különböző veszteségek, mint a gyász (vagy munkahely elvesztése), amikor a családtagok, a barátok és ismerősök támogatása mellett fontossá válhat egy szakemberrel folytatott konzultáció.

Szakmai segítség

Azok számára, akiknek nincs a lakóhelyén könnyen elérhető lelkiegészség-tanácsadás, vagy tartanak egy ilyen jellegű személyes találkozástól, jó lehetőséget kínál az online, e-mail-alapú konzultáció, melynek révén akár névtelenül is kérhetnek segítséget. Az OLET portál várja a leveleket, amelyeket 3 napon belül, segítő hivatású, online tanácsadásra is felkészített, a tanácsadást szakmai szabályok és etikai kódex alapján, önkéntesként végző mentálhigiénés szakemberek válaszolnak meg, akik segítenek az adott probléma kezelésében, vagy azonnali beavatkozást igénylő krízisállapot esetén megfelelő szolgálathoz, szakemberhez irányítják a segítséget kérőt – áll a Forrás Lelki Segítők Egyesületének közleményében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában