szavazásértékelés

2019.06.17. 11:08

Olvasóink inkább a kertben sütögetnek szívesen

A fenti opció meggyőző fölénnyel szakította át a célszalagot most lezárult voksolásunkban. Szavazásösszesítő.

Fotó: Pixabay

Az elmúlt héten egész Magyarország megtapasztalhatta, milyen, ha páros lábbal rúgja ránk az ajtót a nyár: az óriási hőhullám miatt még tűzgyújtási tilalmat is el kellett rendelni megyénkben. A jó idő beköszönte egyet jelent a szabadtéri sütögetési szezon beindulásával, így legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink pontosan miként hódolnak a gasztronómia ezen formájának, ha hódolnak egyáltalán. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is négy válaszopciót adtunk meg kérdésünkre, mely ezúttal így hangzott:

„Indul a szabadtéri sütés-főzés szezonja. Beszállsz a buliba?”

A címben már lelőttük a poént, hogy pontosan melyik lehetőség győzedelmeskedett, de beszédes még, hogy az egyik válaszra alig kattintottak, míg a fennmaradó két alternatíva szorosan egymás mellett, a középmezőnyben állapodott meg. Lássuk hát a számokat.

„Természetközelben, kijelölt helyeken szoktuk forgatni a nyársat.”

Ez az opció szerepelt a legszerényebben, a látogatók mindössze 2 százaléka nyomott rá. Szavazóink közül tehát kevesen használják ki a kijelölt helyek kínálta lehetőségeket, pedig alternatíva van bőven: mint arról ebben a cikkünkben részletesen is beszámoltunk, Debrecenben többek között a TEVA gyógyszergyár után, az Idősek Házánál és a Vekeri-tó mellett is találhatóak ilyen tűzrakóhelyek.

„Maradok a konyhában.”

17 százalékot gyűjtött be magának a fenti alternatíva, ez a tábor gondolja tehát úgy, hogy a konyhai komfortérzet semmi sem übereli. Abszolút érthető álláspont: mindig minden kéznél van, legyen szó akár egy elengedhetetlen fűszerről vagy a zöldségszeletelő késről, valamint egy gyors kézmosásért sem kell pluszköröket futni. Megspóroljuk továbbá az utazással járó macerát, védve vagyunk az időjárási szélsőségektől, nem fogunk leégni vagy elázni, és a szúnyogok sem csípnek halálra.

„Mivel társasházban élek, ritkán adódik ilyen lehetőség, de olyankor kihasználom.”

A válaszlehetőséget szavazóink előzőnél valamivel nagyobb hányada, 18 százaléka jelölte be. Időnként mindenkinek jólesik egy kis kimozdulás, és mondjuk a környék egyik nyugis kirándulóhelyének felkeresése. És ha már ott vagyunk, miért ne köthetnénk össze két igen kellemes dolgot, a természetjárást és a gasztronómiát?

„Naná! Összeütünk valamit a kertben a családdal, barátokkal.”

Olvasóink elsöprő többsége, 63 százaléka véli úgy, hogy egy hangulatos kerti partit bizony semmi sem pótolhat. Az udvari sütés-főzés előnyeit nem kell hosszasan ecsetelni: ott a megszokott környezet, házhoz jön a jó társaság, egy lépésre a jól felszerelt konyha, és még a vagány grillsütővel is villanthatunk. És ha hívatlan vendég érkezik mondjuk egy könnyed nyári zápor formájában, a munkát bármikor folytathatjuk a négy fal között is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában