Karácsonyi ünnepség

2023.12.20. 15:22

Gubik Petra is énekelt a hátrányos helyzetű gyerekeknek a Parlament főlépcsőjén

Nyolcszáz tanulót láttak vendégül az Országházban rendezett karácsonyi ünnepségen, melyen szerepi gyerekek is részt vettek.

Haon.hu

A parlamenti főlépcső színpadán Gubik Petra is szórakoztatta a népes nézősereget

Forrás:  MW-archív

Tizenkilenc tanuló képviselte a Szerepi Kelemen János Általános Iskolát a Parlamentben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Országház által közösen szervezett karácsonyi ünnepségen – tudatta közlésében Kenéz Szilvia Magdolna.

Mint írja, a rendezvényre 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek kapott meghívást határon innen és túlról. A tanulók étkezési-, utazási költségeit és ajándékait a szervezők állták.

Az ünnepség házigazdája Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya volt, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedte az épület termeit a gyerekeknek. A parlamenti főlépcső színpadán sztárfellépők szórakoztatták a népes nézősereget: találkoztak Keresztes Ildikóval, a debreceni kötődésű Gubik Petrával, Vastag Csabával és Vastag Tamással, Szirota Jeniferrel és csapatával, a Gypo Circusszal.

A Szerepi Kelemen János Általános Iskola tanulói a Parlamentben
A Szerepi Kelemen János Általános Iskola tanulói a Parlamentben
Forrás: Kenéz Szilvia Magdolna-archív

A műsor házigazdája Kaszás Géza színművész volt, a nap állandó vendége pedig Youhuu, a 2023-as atlétikai világbajnokság rackajuh kabalaállata volt, aki szívesen fotózkodott a gyerekekkel. A műsor után különböző programhelyszíneket látogathattak végig: szimulátor játékokat próbálhattak ki, kézműveskedhettek, végül a Langaléta Garabonciások interaktív Betlehemes játékán nevethettek nagyokat. A csoportok segítői az Országház őrei voltak, ők kísérték egész nap a látogatókat, ők gondoskodtak arról is, hogy a gyerekek kívánságai teljesüljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában