Koncertajánló

2021.09.29. 10:13

Nagy buli készül Püspökladányban

Az országosan ismert USNK zenekar az elmúlt időszakban többször járt megyénkben.

Fotó: Laskay Nimród-archív

Visszajáró vendég Hajdú-Bihar megyében a USNK formáció, az idei szezonban több alkalommal is megfordult térségünk kisebb-nagyobb településein. Mint megtudtuk, a napokban Csökmőn álltak színpadra, illetve ezen a héten a püspökladányi rajongók örülhetnek, ugyanis a legismertebb számaikat hozzák el nekik a hétvégén.

Az erdélyi magyar rapduó néhány évvel ezelőtt egy ismert magyar tehetségkutatóban állhatott a dobogó legfelső fokára, azóta pedig egyre többen rajonganak zenéjükért. A formáció tagjai, Filep Kund és Laskay Nimród többnyire angol számokat adnak elő, ám az elmúlt időszakban belátták, hogy a hazai szerzemények ugyanolyan fontosak, így a jövőben magyar dalok is születnek majd. A húszas éveikben járó fiatalok a rapzenének köszönhetik, hogy most együtt dolgozhatnak, ugyanis évekkel ezelőtt a közös érdeklődésük miatt találkoztak. Laskay Nimród megosztotta a Naplóval: mindig nagyon izgatottak, amikor megyénk felé veszik az irányt, ugyanis az itteni közönség tele van energiával, látszik rajtuk: imádnak bulizni.

– Nagyon jól érezzük magunkat Debrecenben és környékén a fellépéseinken, hiszen pozitív, igazán szívélyes a fogadtatás. Szinte mindig óriási a hangulat, táncolnak, énekelnek a résztvevők. Az újranyitás óta eleve másabb a légkör – legalábbis ezt érezzük. Hatalmas fellélegzés volt, hogy ismét színpadra állhatunk, ugyanakkor azt éreztük, mintha az első koncertünket adnánk, tehát kicsit furcsa, kettős érzés volt bennünk, de összességében boldogak voltunk. A nyár elején még nem telt meg a naptárunk, de ahogy múltak a hetek, úgy jöttek a fellépések, így a szezon végére már nem akadt olyan hétvégénk, amikor ne mentünk volna koncertezni – mondta.

– A karanténidőszak alatt írtunk új dalokat, klipeket azonban nem forgattunk, többnyire azért sem, mert számos korlátozásba ütköztünk, de otthon, a kis házi stúdiónkban rengeteg projekten dolgoztunk, s jelenleg is ügyködünk azokon. Az év végére szeretnénk kiadni két-három dalt, van tehát munkánk bőven. Nagyon sokat vitázunk házon belül azon, hogy milyen nyelven alkossunk; nehezen tudtunk kompromisszumot kötni, de muszáj volt. Továbbra is hozzuk az angol dalokat, ezt a vonalat szeretnénk képviselni, azonban tudjuk azt, hogy Magyarországon vagyunk, magyaroknak éneklünk, így jönnek majd a hazai slágerek is, amelyek a rádiósabb, fogyaszthatóbb stílust képviselik – nyomatékosított.

Nagy Emese

Borítókép: Filep Kund (balról) és Laskay Nimród imád megyénkben fellépni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában