Sakk-matt a zenészeknek

2021.02.05. 08:23

Megtépázta a vírus a Kelet Brass Band csapatát

Többen kiléptek, de így is fellépésre készen áll a zenekar.

20191030 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet Magyarország A Kelet Brass Band is gyűjt Leviért. A nyíregyházi belvárosban a legforgalmasabb helyen játszottak örömzenét, és a kitett perselybe dobhatták adományukat azok, akik úgy érezték tudnak és akarnak segíteni.

Fotó: MW-archív

Nincsenek könnyű helyzetben a kulturális szektor képviselői, többek között a zenészek sem. Lapunk információi szerint több kisebb együttes megszűnt a járvány­ügyi helyzet és az azzal járó korlátozások miatt. A Kelet Brass Band tagjai közül is többen elhagyni kényszerültek a zenei pályát, és a megélhetésük érdekében egyéb munkakörben kell helytállniuk jelenleg. A zenekar frontembere, Koi Gergő úgy nyilatkozott lapunknak: aggódik amiatt, mi vár rájuk a jövőben.

– Több tagunktól el kellett búcsúznunk az elmúlt időszakban. Sajnos a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé az egészséges fennmaradást. Szerencsére a zenekarunk magja megmaradt, de vannak zenészeink, akikből a járványhelyzet miatt kamionsofőrök, futárok vagy éppen óraadó tanárok lettek. A művészek egy része már lelkileg nem bírja a megszorításokat. Nem türelmetlenek vagyunk, csak muszáj valamiből fenntartani magunkat, ezért olyan dolgokat csinálunk, amiről mindeddig azt gondoltuk, nem lesz rá szükségünk – mondta.

Szerencsére van, aki helyettesíti a kilépett tagokat, így még ha bizonytalan is, mikor hallhatjuk a legújabb szerzeményeket, mégis újdonságokkal készül a csapat. – A koronavírus miatt nagy bevételkiesése van a zenekarnak, így ha egyszer ismét beindul a zenei élet, akkor a bevételeinket az együttes működésének biztosítására szánjuk. Otthon most is dolgozunk a helyzettől függetlenül, gyártjuk a saját dalokat, és készülünk egy teljes album kiadásával is, amelyen legalább négy-öt saját szerzemény mellett feldolgozások is szerepelnének. Ez a kezdeményezésünk egyedülállónak mondható, és reménykedünk benne, hogy mihamarabb meg is tudjuk valósítani – tette hozzá.

BBI

Borítókép: A Kelet Brass Band tagjai rendezvények híján nem a muzsikálással keresik a kenyerüket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában