elképesztő munka

2021.02.09. 14:52

Ha kertépítésen gondolkozol, Bódi Sylvi posztja talán meghozza a kedved

Vagy éppen elveszi? Egy biztos, a semmiből konyhakertet létrehozni derék, kihívásokkal teli vállalkozás.

Fotó: Facebook / Bódi Sylvi

Bódi Sylviről közismert, hogy szívesen tesz-vesz odakint a zöldségeivel, gyümölcseivel, saját konyhakertjét viszont nem kapta kézhez, keményen meg kellett dolgoznia érte. Az ezzel járó kihívásokat kedden hosszú Facebook-posztban mesélte el.

Mint írja, a kert már nagyon régi álma volt. Tavasszal vidékre költözött, a telken pedig volt egy 200 négyzetméternyi gazos rész, ezt nézte ki veteményesnek. A terület megtisztítása, rotálása után azonban szembesült a szintkülönbségekkel és az egyenetlenségekkel. Mivel magaságyásokat szeretett volna kialakítani, jó minőségű földre volt szüksége, ezért rendelt 10 köbmétert egy helyi bácsitól.

„Szép történet volt ezt betalicskázni…”

- jegyzi meg az influenszer, de azért hozzáteszi, hogy megérte.

Végül 30 centiméter magas ágyásokat hozott létre, melyek méretét, formáját ő tervezte, a hozzájuk beszerzett faanyagot pedig lenolajjal kente le, hogy tartósabbak legyenek. Viszont úgy látta jobbnak, ha az összerakást inkább másra bízza.

Emellett egy raklapokból épített komposztálónak is jutott hely, és mivel Sylvi imád mezítláb járkálni a fűben, és így kertészkedni, az ágyások körüli részeket fűmaggal szórta be.

„Felemelő és csodás élmény volt a sok előkészítés, tereprendezés és fizikai munka után végre eljutni oda, hogy lehet beültetni a kis palántákat”

- írta végezetül a szépség a fotókkal gazdagon illusztrált posztban, hozzátéve, hogy a későbbiekben ennek mikéntjéről is beszámol majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában