Klippremier

2020.12.01. 12:48

Saját dallal jelentkezett az adys tehetség – videó

A Ne várj című szerzeményhez már videóklip is készült.

Fotó: YouTube / KĀPOSZTĀS

Káposztás Bálint bemutatta első saját szerzeményét a nagyérdeműnek. A dalt megfilmesítő videóklip a napokban debütált a világhálón, ennek kapcsán kérdeztük az Ady-gimnázium zenei vénával megáldott diákját.

A hajdúszoboszlói fiatalember már korábban is tett azért, hogy felfigyeljenek tehetségére. Kezdetben egyik diáktársával karöltve, később szólóban jelentkezett ötletes feldolgozásokkal. Közkedvelt dallamokat csomagolt új köntösbe, melyekkel hamar talált magának közönséget. Úgy gondolta, elérkezett az idő, hogy dalszerzőként is megvillantsa képességeit, így ezúttal egy saját tollából született dallal lepte meg a publikumot. A Ne várj című melankolikus nóta az egyoldalú barátságokról szól.

– A dal a saját gondolataimból és tapasztalataimból született. Szerencsére nagyon kevés ember van a környezetemben, akire illik a mondanivalója, de néhány rossz élmény is elég volt ahhoz, hogy megfogalmazódjon bennem ez az üzenet – kezdte a beszélgetést Káposztás Bálint. Mint elárulta, a klipforgatásban közreműködött két jó barátja, ám esetükben szó sincs viszonzatlan bajtársiasságról. – Baditz Dávid és Nánási Barnabás (BN pixels) készítették a klipet, valamint az ő nevükhöz fűződnek a zenei utómunkálatok is. Rájuk mindig számíthatok, nem róluk íródott a dal. Gördülékenyen ment a közös munka, nagyon örültem a segítségüknek – hangsúlyozta.

Forrás: Káposztás Bálint-archív

Hozzátette, szerették volna, ha hangulatos helyszíneken forog a kamera, a legjobb választásnak pedig az őszi színekbe burkolózott Vekeri-tó festői környéke bizonyult. Emellett a Déri Múzeum és a nemrég megszépült Dósa nádor tér is feltűnik a klipben. – Nagyon régen formálódik bennem a gondolat, hogy a cover videók után megírjam az első saját dalom. Végül egy este elkapott az érzés, hogy ki kell írnom magamból ezt a gondolatot. A koronavírus jó hatással volt a munkálatokra, mert több idő jutott rájuk. Ám félreértés ne essék, nagyon szeretném, hogy újrainduljon az élet. Folyamatosan mehetnékem van, nem tudok megülni egy helyben – nyilatkozta a pandémia okozta rendkívüli körülmények kapcsán. A fiatal előadótól azt is megkérdeztük, milyen hatással van a veszélyhelyzet a mindennapjaira. – Szerintem ebben az időszakban a tanároknak az egyik legnehezebb. Természetesen nem tudnak úgy rendet tartani és tanítani, mint bent az iskolában. Remélem, minél hamarabb vége lesz ennek az egésznek.

Végül arról is ejtett néhány szót, hogy milyen tervek foglalkoztatják. – Folytatom a zenélést. A cover videók készítéséről továbbra sem mondok le, mert nagyon szeretem csinálni. Emellett folyamatosan dolgozok a saját dalaimon, és az sem kizárt, hogy idővel más énekessel társuljak egy-egy produkció erejéig – avatott be.

Vadász-Tari Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában