Ülj le mellém

2020.07.05. 10:16

Tilla és a Tankok bevették Debrecent a hétvégén

Debreceni arcok és helyszínek minden mennyiségben a Tankcsapda új klipjében.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

 

Fotó: Molnár Péter

Hétvégén zajlott a Tankcsapda új klipjének forgatása, melynek rendezője Till Attila. Pénteken a belváros több pontján találkozhattunk a stábbal, a szombati forgatás egyik helyszíne a Roncs bár volt, ahol Tilla a Napló kérésére beszélt a közös munkáról, a klip kihívásairól. – Körülbelül száz-százötven embert ültetünk be a Tankcsapda elé egy szobakoncertre, ahol mindig két-három embernek, egy társaságnak énekelnek – ez a része nem egyszerű. Nagyon sok helyre kell futnunk, rengeteg helyszínt kell bemutatnunk. Az is nagyon nehéz, hogy tömegeket kell sokszor a kamera előtt rendezni. Pénteken több száz emberrel forgattunk a Roncs bárban, szombaton megyünk a Nagyerdei Stadionba is, ott körülbelül 10 ezer ember lesz az egyetemi tanévzárón. Gyorsnak és hatékonynak kell lennünk, ez kemény, de megéri, mert így egy igazi debreceni klip lesz – hangsúlyozta Tilla. Hozzátette: – Nagyon szeretem ezt a várost, az egész belváros élhető, az új strandon is fogunk forgatni, ami gyönyörű lett.

„Debrecen egy nagyon jó hely, a Tankcsapdát pedig húsz éve imádom, azért rendezem ezt a klipet”

– fogalmazott.

Fotó: Molnár Péter

Ülj le mellém

– A legutóbbi lemezen, a Liliput Hollywoodon van jó néhány olyan dal, ami klipért kiált, de nyilván nem tudunk mindegyikhez csinálni. Az Ülj le mellém kimondottan egy olyan dal, aminek a megklipesítése kézenfekvő volt – mondta el Lukács Laci, a zenekar frontembere, aki arra is kitért, miért éppen Tillára esett a választás. – Évek óta kerülgetjük egymást, most jött el a közös munka ideje. Tilla nem kimondottan videóklip rendező, inkább filmes fejjel gondolkodik, ezért bízunk abban, hogy a közös hullámhossz egyfajta új megvilágítást ad a klipnek – osztotta meg Laci.

Fotó: Molnár Péter

A videó a Road Movie-sorozat része, melynek lényege, hogy egy-egy zenekar saját városát mutatja be. – A lokálpatriotizmusunkat szeretnénk hangsúlyozni ebben a videoklipben. Kapóra jött ez a sorozat, hiszen mindig büszkén vállaltuk, hogy debreceni zenekar vagyunk – mutatott rá Fejes Tomi, a tankok dobosa. – Voltak olyan debreceni arcok, akikhez ragaszkodtunk a klipben, a helyszínekkel viszont más volt a szitu, hiszen rengeteg ikonikus része van a városnak – csatlakozott be a beszélgetésbe Sidi, a zenekar gitárosa. Hozzátette: – Voltak olyan helyek, amik bár a zenekar életében nagyon fontos szerepet töltenek be, de a videoklipben nem mutatna sehogy, most a valóban látványos, meghatározó városrészeket mutatjuk meg – mondta Sidi.

Ha minden a terv szerint alakul, a klip napra pontosan a zenekar születésnapján, október 14-én jelenik meg.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában