2020.07.17. 12:14
Így készítheted el Dobó Ági verhetetlen sajtos tésztáját
Könnyed, nyárias étel a debreceni származású szépségtől.
Fotó: Facebook / Dobó Ági-archív
Igen meggyőzőnek tűnő sajtostészta-receptet posztolt ki közösségi oldalán Dobó Ági, akit – mint arról portálunkon is olvashattak – nemrég szűk családi, baráti körben jegyzett el 43 éves párja. Régóta tudjuk, hogy a debreceni születésű egykori szépségkirálynő számára nem ismeretlenek a konyhai fortélyok, ez a mostani egyszerű, de nagyszerű, sláger ebédtipp is ezt támasztja alá. Reneszánszát éli ugyanis az angolul mac and cheese-ként emlegetett étel, Ági változata pedig bejegyzése szerint annyira kiadós, hogy négy felnőtt és négy kisgyerek is simán jóllakik vele.
De nézzük a részletes receptet!
Megfőzünk sós vízben 500 gramm makarónit, de mint a gasztroblogger figyelmeztet, nem szabad túlfőzni a tésztát, mert az még fog puhulni. Ezután jön a besamel. Egy liter tej felmelegítését követően egy másik, nagyobb serpenyőben (wokban) olvasszunk meg 10 dkg vajat, amin kezdjünk aranyszínűre pirítani 10 dkg lisztet. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd mehet rá a jó meleg tej. Keverjük simára, és főzzük pár perc alatt sűrű krémmé.
A besamelbe kerüljön kb. 50 dkg sajt, mint Dobó Ági írja, ők ezúttal háromfélét használtak: vörös cheddart, füstölt mozzarellát és egy kis parmezánt. Keverjük addig, míg mind el nem olvad a szószban. Ezután adjuk hozzá a kifőtt tésztát. Ezzel lényegében készen is van az étel, de a szépségkirálynő még hőálló tálba tette az egészet, és a tetejére is reszelt sajtot, majd sütőben grillezte pár percig, hogy ropogóssá váljon a felső sajtréteg. Mellé egy kis rukkolát, koktélparadicsomot dobott, amire olívaolajat, citromlevet és sót tett.
Meggyőző, igaz?