Orosz György, a géniusz

2019.08.16. 18:37

A humor IQ-bajnoka

Orosz György IQ-ja 135 fölötti, azaz a Mensa-teszten jobb eredményt ért el, mint az emberek 99 százaléka.

Fotó: Napló-archívum

Napjaink egyik legnépszerűbb stand-up komikusa, a Hajdúnánáson született Orosz György jóformán minden most futó humorműsorban szerepel. Állandó fellépője az egyik kereskedelmi csatorna Showder Klub című műsorának, a Comedy Central tévécsatornának és a Rádiókabarénak. A Fókusz című napi magazinműsor felkereste a humoristát, ugyanis nemrég igazi géniusz lett Orosz Gyuriból, bekerült ugyanis a mensások közé. A Mensa egy nemzetközi egyesület, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú, pontosabban a Mensa által elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket. – Ha valakinek magas az intelligenciája, annak jó a humora, valószínűleg jó matematikából – nyilatkozta a műsornak Bogdán Richárd, a Mensa HungarIQa elnöke.

Gyuri eredetileg matematikusnak készült, s korábban is sikerrel vette az IQ-teszteket. Listákat ír, s azokat fontosság szerint rendszerezi. Szerinte, a magas IQ-jának titka, hogy az agya nem tárol felesleges információkat, viszont ha valami érdekli, azt azonnal megjegyzi. Viszont van pár dolog, amit kénytelen megjegyezni. – Az időpontokat, dátumokat mindig elfelejtem, de például meg tudom azt csinálni az agykontroll segítségével, hogy nem kell felírnom, mit kell vásárolni a boltból, s nagyjából 20-25 terméket meg is jegyzek – mondta büszkén a riporternek Gyuri.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában