NB I

2024.04.14. 16:23

Stankovic nélkül nyert Zalaegerszegen az FTC (videó)

Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A pontosztozkodással a fővárosiak immár öt kör óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek.

MW

A Fradi-tábor üzent Dejan Sztankovicsnak és fiának

Forrás: Ferencvárosi Torna Club

Fotó: Molnar Ádá

A Dejan Stankovic vezetőedzőt nélkülöző Ferencváros 3-2-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

A zöld-fehérek szerb mestere Milánóba utazott, mert a fiát ott ápolják kórházban, de csapata távollétében is folytatta remek sorozatát, ugyanis a címvédő immár 12 kör óta veretlen az élvonalban. A Ferencváros sikerével újabb nagy lépést tett sorozatban hatodik és összességében 35. bajnoki címe felé, mert a második Paks szombati veresége után most 14 pontra növelte az előnyét.

A Ferencváros az első perctől nagy iramot diktált, fölénye pedig szűk negyedóra elteltével góllá érett Traore fejesével. A kék-fehérek első komolyabb próbálkozására húsz percet kellett várni, Dibusz viszont szép vetődéssel hárította Mim lövését. Ezt leszámítva továbbra is a fővárosiak irányítottak és még az ivószünet előtt megduplázták az előnyüket a Fehérvártól télen igazolt Kodro révén, akinek ez volt az első találata új csapatában. A szünetig hátralévő időben sem változott a játék képe, támadott Ferencváros, amely bár harmadszor is betalált, de Kodro második gólját les miatt érvénytelenítették.

Térfélcserét követően ugyanúgy a vendégek akarata érvényesült, azonban támadásaikban sokkal kevesebb intenzitás volt a biztos vezetés birtokában. A zalaiak ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is bátran megindultak előre, ha labdát szereztek, veszélyt viszont nem nagyon tudtak okozni Dibusz kapuja előtt. A hazaiak erőfeszítéseit mégis siker koronázta, Mance lövésével sikerült szépíteniük, így a hajrá izgalmasnak ígérkezett. 

Az egyre lelkesebb ZTE-ben előbb a csereként beállt Kiss ziccert rontott a gólpassza után, de Mance hasonló helyzetben nem hibázott, így összejött az egyenlítés a túlságosan kiengedő Ferencváros ellen. A slusszpoén azonban még hátra volt: a gólkirály Varga fejesét ugyan keresztlécre ütötte a hazai kapus, de a kipattanót könnyedén passzolta a kapuba Ben Romdhane, így a címvédő mégis három ponttal távozott Zalaegerszegről.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)

Zalaegerszeg, v.: Erdős

gólszerzők: Mance (73., 88.), illetve Traore (14.), Kodro (25.), Ben Romdhane (97.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Szendrei, Evangelu, Szafronov, Medgyes - Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss, 59.), Sankovic, Mim (Ubochioma, 66.) - Mance, Sajbán (Németh D., 66.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Ramírez, Abena, Makreckis, Borka - Maiga - Traore (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.), Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Szevikjan, 75.) - Kodro (Varga B., 75.)

Négygólos vereséget szenvedett otthon a sereghajtó Mezőkövesd

A Mezőkövesd 4-0-ra kikapott otthon a dobogóért küzdő Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. Az utolsó helyezett hazai csapatnak ezzel továbbra is 14 pont a hátránya a már bennmaradást érő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.

A forduló korábbi mérkőzései úgy alakultak, hogy a Mezőkövesd most még nem eshetett ki, a Zalaegerszeg, a Kecskemét és az Újpest vereségével ugyanakkor lehetősége lett volna nagyon komoly hátránya csökkentésére. A Puskás Akadémia letámadásával azonban nem tudott mit kezdeni, alig jutott el ellenfele térfelére, szűk fél óra elteltével pedig hátrányba került: bal oldali beadást követően Levi fejelt közelről a kapuba. A gólszerzőt nem sokkal később percekig tartó kezelés után le kellett cserélni, mert összefejelt Pillárral és ömlött a vér az eltört orrából. Pillár fejkötéssel folytatta.

A szünetig még két gólt szerzett a vendég csapat, amely a második félidőben is nagy fölényben játszott. Előbb a másodszor eredményes Puljic növelte az előnyt bombagóllal, majd Nagy Zsolt szép csel után lőtte ki a jobb alsó sarkot. Utóbbi találatot azonban les miatt érvénytelenítették. Időnként próbált támadást vezetni a Mezőkövesd, de nem tudott veszélyt teremteni ellenfel kapuja előtt, és a sima vereségével közelebb került a kieséshez.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Káprály

gólszerzők: Levi (28.), Puljic (41., 61.), Brandon (45.+3.)

Mezőkövesd: Kovácsik - Kállai, Pillár, Beriasvili (Lukic, 76.), Szivacski - Da. Babunski (Cseri, a szünetben), Brtan, Szolgai - Vajda (Kócs-Washburn, a szünetben), Drazic (Szalai, a szünetben), Molnár (Cseke, a szünetben)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 66.) - Plsek (Komáromi, 66.), Corbu (Soisalo, 74.), Szolnoki - Levi (Nissilä, 37.), Puljic (Colley, 66.), Nagy Zs.

Nem bírt egymással az MTK és a DVTK, de legalább gólokat láthattak a nézők (videó)

Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A pontosztozkodással a fővárosiak immár öt kör óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek.

KOSZNOVSZKY Márk
MTK Budapest-Diósgyőri VTK mérkőzés az Új Hidegkuti Nándor Stadionban
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A mérkőzés elején az MTK kapusa nagyot hibázott, mert előre ívelésébe belelépett Szabó, azonban a labda elkerülte a hazai kaput. Demjén nem sokkal később aztán szép védéssel javított Pozeg Vancas fejesénél. Az idő múlásával mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem volt nagy a nyárias kánikulában. Az ivószünet után viszont egy szemet gyönyörködtető, egyérintős akcióból Bognár talált a kapuba. A fővárosiak majdnem megduplázták az előnyüket, ugyanis Kosznovszky 12 méteres lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.

Térfélcserét követően is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben, elsősorban a nagy kedvvel játszó Bognárnak köszönhetően. A miskolciak erőtlen támadó játékán a szünetben végrehajtott kettős csere sem segített, ahogy a későbbi változtatásoktól sem kapott új lendületet. Az utolsó húsz percre kezdett fölénybe kerülni a Diósgyőr, ennek ellenére az MTK járt közelebb a gólhoz, ugyanis Németh próbálkozása a keresztlécen csattant. A hajrában aztán már egyre inkább beszorította ellenfelét a vendég együttes, amelynek végül a csereként beállt Pernambuco fejesével sikerült pontot mentenie, de akár a győzelmet is megszerezhette volna.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Vad II.

gólszerzők: Bognár (31.), illetve Pernambuco (85.)

MTK Budapest: Demjén - Kocsis G., Kádár, Nagy Zs. - Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A. (Végh, 83.), Kovács P. (Varju, 70.) - Németh K. (Jurina, 76.), Bognár (Spalek, 83.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen - Vallejo, Holdampf (Klimovics, a szünetben), Pozeg Vancas (Bényei, 83.) - Jurek (Pernambuco, 68.), Szabó L. (Edomwonyi, 60.), Acolatse (Franchu, a szünetben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában