Jó tudni!

2024.03.06. 15:26

A hazai vonatközlekedést is érinti a német vasúti sztrájk

Több, Magyarországról induló vagy ide érkező nemzetközi vonaton is hosszabb menetidőre kell számítani szerdától péntekig a német vasúton tervezett munkabeszüntetés miatt – közölte a Mávinform szerda délután a közösségi oldalán.

MW

Utasok várakoznak szerelvényre a müncheni vasúti főpályaudvaron 2021. augusztus 11-én (illusztráció)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Lukas Barth

Azt írták: 

a német vasúton csütörtök hajnali 2 órától péntek 13 óráig munkabeszüntetést tartanak. Emiatt jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A munkabeszüntetés érinti a közvetlen stuttgarti kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight, a müncheni Railjet xpress, a közvetlen berlini kocsikat továbbító Metropol EuroNight, valamint a hamburgi Hungária EuroCity vonatokat.

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. 

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

A március 4-ig csütörtökre vagy péntekre megváltott, Németországba vagy Németországból, illetve Németországon keresztül haladó utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók vagy március 15-ig felhasználhatók.

A jegyek érvényesítése más időpontra a nemzetközi jegypénztárakban intézhető.

Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobilalkalmazásban és az [email protected] e-mail címen lehet kezdeményezni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában