Aktív pihenés

2023.09.05. 15:57

Az angolszász klubok hagyományait követi a Svábhegyen megnyílt exkluzív klub

A több száz éves múltra visszatekintő angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idézi meg a BDPST Group újonnan átadott beruházása, a Botaniq Budai Klub, amely a napokban nyílt meg a Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén.

MW

Forrás: Botaniq Budai Klub (Fotó: BDPST Group)

A több mint két évig tartó fejlesztési folyamat utolsó szakaszában, a tereprendezési és tájépítészeti munkálatok során a zöldövezet megújítására és bővítésére kiemelt hangsúlyt fektettek, aminek köszönhetően a korábban megkopottá vált helyszín visszakapta a múltjához méltó, eredeti természetközeli szépségét - adta hírül a Turizmus.com portál. 

Mint írták

 a svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg, szolgáltatásait pedig a brit „private members clubokhoz” hasonlóan tagsággal lehet majd látogatni

 – tájékoztatta a lapot a BDPST Group.

Büszkeséggel tölt el, hogy a legmagasabb minőségben és a svábhegyi környezetbe természetesen illeszkedően valósult meg a Botaniq Collection legújabb ékköve, a Botaniq Budai Klub, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján 

– idézi a közlemény Peter Knollt, a BDPST Group klaszterigazgatóját.

Arra is felhívták a figyelmet,  hogy az értékteremtő és újító szándékkal létrehozott klub ikonikus helyszínen, a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén valósult meg, tagsággal rendelkező vendégeit pedig étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club várja.

Érdekesség, hogy az egykori Illés (majd Fonográf) Együttes több tagja által alapított Fonográf Klub, amely 1985-től 2003-ig működött a XII. kerületi Költő utcában, szintén tagsági igazolvány megváltása után volt látogatható, és olyan magyar hírességek is szívesen időztek itt, mint Halász Judit és Bródy János. 

A városi legendák szerint pedig többek között Carlos Santana és a Queen együttes is megfordult a klub falai között.

A tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20.század elején, azonban a második világháborút követően teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában