HAON Sziréna

2018.12.23. 10:41

Gáz szivárgott Debrecenben

Hajdú-Bihar - A Szabó Lőrinc utcában eltört egy gázszabályzó. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - A Szabó Lőrinc utcában eltört egy gázszabályzó. Ügyeleti hírek.

Szombat kora délután a debreceni Szabó Lőrinc utcába riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. A helyszínen gázszabályzónak tolatott egy autó, amelynek következtében a gázszabályzó eltört, és a gáz a levegőbe szivárgott. A tűzoltók a gázszolgálató szakembereivel közösen elzárták a gázvezetéket, ezután a szakemberek kicserélték a sérült elemet. A gázszolgáltatás kimaradása négy lakóházat és két üzletet érintett ideiglenesen. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az eset kapcsán iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 14 esetben történt.

Balesetmentes ünnepeket!

A téli időjárási körülmények fokozott figyelmet és óvatosságot kívánnak meg minden közlekedőtől.

A gyalogosok vegyék figyelembe, hogy korábban sötétedik, így ha olyan útszakaszt is érintenek, ahol rosszak a látási viszonyok, mindenképpen legyenek körültekintőbbek (például úttesten való átkeléskor), viseljenek világos színű ruházatot és láthatóságot elősegítő eszközöket. Gyalogosként a mobiltelefon használata ne vonja el a figyelmüket a közlekedésről, legyenek körültekintőek!

A járművezetők a téli útviszonyok miatt haladjanak lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot, és tartsák be a közlekedési szabályokat! A balesetek elkerülése érdekében ilyenkor nagyobb fokú türelemre van szükség, így korábban célszerű útnak indulni, hosszabb menetidővel kell számolni, és ajánlott rendszeresen figyelemmel kísérni a közlekedési információkat. Az esetleges torlódásokra is felkészülve javasoljuk, hogy feltöltött üzemanyagtankkal és ablakmosó tartállyal induljanak útra és legyen a gépkocsiban mindig meleg ital, pléd.

Legyenek a közúti közlekedésük során nyugodtak, előzékenyek, udvariasak, és fokozottan ügyeljenek a közlekedés védtelen képviselőire, a gyalogosokra, hiszen a közelgő ünnep a szeretetről szól és arról, hogy mindenki biztonságban hazaérjen!

Boldog karácsonyt és balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!