HAON Sziréna

2018.08.27. 10:54

Egymást követték a riasztások Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Lángokba borult egy személyautó pénteken az M35-ösön, szombaton lánghegesztés közben tűz ütött ki egy Debrecen-közeli tanyán, vasárnap pedig összeütközött két személyautó Berettyóújfaluban. Ügyeleti híreink.

Hajdú-Bihar - Lángokba borult egy személyautó pénteken az M35-ösön, szombaton lánghegesztés közben tűz ütött ki egy Debrecen-közeli tanyán, vasárnap pedig összeütközött két személyautó Berettyóújfaluban. Ügyeleti híreink.

Leégett az étel péntek reggel Debrecenben, a Sumen utcában, ahová a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki. A lakást és a lépcsőházat is át kellett szellőztetni – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Teljes terjedelmében lángolt egy személygépkocsi az M35-ös autópályán, a pródi lehajtónál. Az autóban két ember utazott, ők időben el tudták hagyni a járművet. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Tiszalök közelében, a 3612-es számú úton kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. A hajdúnánási hivatásos egység motoros láncfűrésszel eltávolította a faágat.

Pénteken egy személygépkocsi és egy mezőgazdasági munkagép ütközött össze Püspökladányban, az Erdő utcában. A személygépkocsiban ketten utaztak, akik közül egy ember beszorult a járműbe, őt a püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki.

Négy fát borított az úttestre a viharos szél Tiszacsege közelében, a 3316-os számú úton. Az egyeki önkormányzati tűzoltók két motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt képező fákat.

Szombat délelőtt két személygépkocsi ütközött össze Debrecenben, a Pallagi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig a gépkocsik vezetőjét kórházba szállította.

Kabán, a Kert utcában egy lakóház egyik szobájába darazsak költöztek, és veszélyeztették az ott élő idős embert. A kabai önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és motoros láncfűrész segítségével megbontották a födémet, majd egy méhész eltávolította a darazsakat. Az épület lakható maradt.

Oszlopon lehelyezett transzformátor gyulladt ki szombat délelőtt a debreceni Tisza utcában. Az áramszolgáltató szakemberei a tüzet kézi tűzoltókészülékkel eloltották. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik a területet biztosították, amíg a szakemberek a elvégezték a munkálatokat. Az érintet terület áramszolgáltatása késő estére helyreállt.

Lehasadt egy öt méteres fenyőfa egyik ága Hajdúszoboszlóban, a Pávay-Vajna utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a faágat kézi erővel távolították el.

A vihar következtében úttestre dőlt, és teljes szélességben lezárta azt egy fűzfa Komádiban, a Dózsa György utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal feldarabolták a fát, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.

Árokba hajtott egy személygépkocsi szombat délután Hajdúhadház közelében, a 354-es számú úton. A balmazújvárosi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Lánghegesztés közben eltört egy vezeték, amelynek következtében lángok csaptak fel Debrecenben, a Haláp tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltókat valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik biztosították a területet, valamint tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le az eset után. A tűzben megsérült egy ember, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Késő délután Komádi külterületén az úttestre dőlt egy nagyméretű fa, amelyet a helyi önkormányzati tűzoltók kézi erővel távolítottak el.

Kettéhasadt egy tizenöt méteres szilfa szombaton kora este Mezősason, a Nagy Sándor utcában. A fa egy kapura és egy villanyvezetékre borult. Az áramszolgáltató elvégezte a vezeték feszültségmentesítését, így a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eltávolíthatták a fát.

Késő este a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották tűzhöz. Balmazújvároson, a Csokonai utcában két négyzetméteres területen égett a száraz avar, melyet a tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

Száraz avar égett vasárnap délelőtt Debrecenben, a Kaktusz utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúdorogon, a Petőfi Sándor utcában is avartűzhöz riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Berettyóújfalu közelében, a 47-es számú főúton. Az egyik autó vezetője beszorult, őt a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az összeroncsolódott járműből. A mentőszolgálat a két sofőrt kórházba szállította.

Nem adott életjelet magáról egy idős ember Hajdúnánáson, a Csokonai utcában,  ezért riasztották a mentőszolgálat mellett a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység a harmadik emeleti lakásba kihúzós létrán keresztül jutott be, majd a sérültet átadta a mentőszolgálatnak.

Lesodródott az M35-ös autópályáról egy személygépkocsi vasárnap délután. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították. Az autóban két felnőtt és három gyermek utazott, akik közül két gyermeket kórházba szállított a mentőszolgálat.

Lesodródott és kidöntött egy vasúti sorompót, majd felborult egy személygépkocsi a 33-as számú főútról vasárnap. A debreceni tűzoltók átvizsgálás után áramtalanították a járművet. Az autóban utazó két embert kivizsgálásra kórházba szállította a mentőszolgálat. A baleset a vasúti közlekedést nem érintette.

Kettétört és az útra borult egy tizenöt méteres fa törzse vasárnap este a debreceni Kartács utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyekből 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.A rendőrök 6 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!