HAON Sziréna

2018.02.08. 10:58

Árokba borult kamion és tragikus munkabaleset: a szerdai nap mérlege

Hajdú-Bihar - Szerdán a megye több pontján történt könnyebb-súlyosabb baleset.

Hajdú-Bihar - Szerdán a megye több pontján történt könnyebb-súlyosabb baleset.

A megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy szerda reggel az úttestre dőlt egy három és fél méteres fa Debrecenben, a Péczely utcában, amit a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével vágtak ki.

Reggel Hajdúnánás közlében, az M3-as autópálya 193. kilométerszelvényénél egy kamion a szalagkorlátot átszakítva az árokba borult. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik elvégezték a jármű feszültségmentesítését. A kamionban csak a sofőr ült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította könnyű sérülésekkel – értesültünk az OMSZ illetékesétől. A járműből kifolyt üzemanyag szivárgását a tűzoltók megszüntették. A sódert szállító nyerges vontató rakománya a baleset során az árokba borult. A műszaki mentés a rendőrség útlezárása mellett zajlott.

Szerda délután egy személygépkocsi az árokba borult Debrecen közelében a 47-es számú főút 5. kilométerszelvényénél. A debreceni tűzoltók áramtalanították az autót, szerencsére személyi sérülés nem történt. Szintén szerda délután Debrecen külterületén egy 30 méteres fa rádőlt egy másik fára, veszélyeztetve a gyalogos- és járműforgalmat. Ezt a debreceni tűzoltók csörlő segítségével eltávolították.

Az OMSZ illetékese elmondta azt is, hogy a megyei mentők szerdán 191 feladatot láttak el. 9 óra 59 perckor a Bocskaikert és Pallag közötti magánterületen favágás közben egy férfire dőlt egy fa, akinek az életét már sajnos nem tudták megmenteni. 19 óra 16 perckor Debrecenben, a Toroczkó utcán egy személygépkocsi gyalogost sodort el, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A bocskaikerti halálos munkabaleset helyszíne | Fotó: Matey István

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány tizenhárom személyt fogott el, akik közül kilenc embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg négy személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük öt személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!