haon-sportoldal

2008.10.10. 13:13

Rudolf most is betalálna a válogatottban

<p>Debrecen - A debreceni csatár úgy véli, hogy az eddigieknél támadóbb felfogású válogatottat láthatunk szombaton.</p>

Az első két világbajnoki selejtezőjén, Dánia és Svédország ellen, nem sikerült nyernie a magyar válogatottnak, ezért aztán ha merészebb álmokat dédelgetnek Erwin Koeman tanítványai, akkor a szombati harmadik fellépésükön mindenképp meg kellene szerezniük a három pontot. Az ellenfél az az albán csapat lesz, amely nem kis meglepetésre, eddig megszerzett négy pontjával, vezeti a csoportot.

A keretbe meghívott két szem csatár egyike a DVSC-TEVA támadója, Rudolf Gergely, aki a legutóbbi stockholmi mérkőzésen megszerezte élete első válogatottbeli gólját. A debreceni játékost a válogatott edzőtáborában sikerült utolérnie lapunknak.

Győzni kell

Rudi a beszélgetés elején néhány mondat erejéig kitért a Loki szerdai kupameccsére is:

– Természetesen néztem a televízióban a meccset és úgy gondolom, hogy a kapusunk kiállítása alapvetően meghatározta a játék képét, az bírói döntés kész helyzet elé állította a fiúkat. Az emberhátrány ellenére jól küzdöttek és Leo gólja is nagyszerű volt, szerintem a visszavágón, teljes csapattal nem jelent gondot a továbbjutás – fejtegette Rudolf, aki persze rátért a válogatott esélyeire is.

– Jó hangulatban, optimistán készül a társaság az Albánia elleni igen fontos meccsre. Naponta egy edzésünk van, délután és ezek során próbáljuk modellezni a szombati mérkőzést. Az eddigi tapasztalataim azt mondatják velem, hogy ezúttal sokkal támadóbban fogunk fellépni, mint az eddigi két, erősebbnek vélt ellenfelünkkel szemben. A kezdőcsapat felállása most is csak a találkozó napján derül ki, az is megeshet, hogy csak egy ékkel játszunk, ennek ellenére biztos, hogy támadni fogunk, hiszen kiváló, „előrejátszó” középpályásaink vannak.

-Sokat elemztük a vendégek játékát és a saját meccseinket is újranéztük, azt hiszem kellőképpen felkészültünk. Szeretnék újra gólt lőni, de ami még fontosabb, az a három pont. Mert most már nincs mese, győznünk kell! – fogadkozott Rudolf Gergely.

-T.N.-

  • Sitku Illés kitolt a barátjával
  • Fehérvár-Loki: Egyenlőtlen feltételek mellett
  • Jól megverték a REAC-ot
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!