haon-sportoldal

2008.07.03. 16:06

Nehéz csoportban a Mezei-Vill FC

<p>Szeptember 9-12. között a debreceni Főnix-csarnok ad otthont a BL-minitornának. <BR /><BR /></p>

A svájci Nyonban elkészítették az UEFA Futsal Cup, azaz a nagypályás Bajnokok Ligájának megfelelő klubtorna 2008-2009-es szezonjának csoportbeosztását. A magyar bajnokot (a Mezeivill-Berettyóújfalut) Mezei József és Brumár László képviselték az európai szövetség központjában.

A mieink a főtáblán kezdhetik a sorozatot, s szeptember 9-12. között a debreceni Főnix-csarnok ad otthont a minitornának.

Minden egyes csoport egy-egy érintett helyszínen kerül megrendezésre, a házigazdákat már korábban kijelölték a jelentkezők közül, s az újfaluiaknak nagy örömükre szolgál, hogy ott lehetnek a rendezők között.

Itt is Sahtar

A torna a selejtezőkkel kezdődik augusztusban, ahol huszonhárom ország csapata indul. Hat csoportot alakítottak ki, amelyek közül az egyikben csak három gárda szerepel, a többiben négy együttes van.

Mindenhonnan egy bajnok továbbjut, s csatlakozik a főtáblán lévő egyesületek mellé.

Az MVFC az F-csoportban szereplő bosnyák MNK Orlic Szarajevó, a holland Carillon Boys Beverwijk, a német házigazda UFC Münster és az észt FC Betoon Tallin közül kap ellenfelet. Az már biztos, hogy az ukrán Sahtar Donyeck és a szlovén HMNK Gospic megmérkőzik Szitkó Róbert csapatával.

Nehéz riválisokkal hozta össze az újfaluiakat a sors, kemény mérkőzések várnak rájuk, ám a két továbbjutó hely egyikére ők is pályázunk

 Az első és a második az elit körbe jut, ahol tizenhat együttes verseng majd, szintén minitornákon, de innen már csak a csoportgyőztesek kvalifikálják magukat az áprilisban sorra kerülő négyes döntőre.

Nemcsak az ellenfelek legyőzése lesz nehéz feladat, hanem a rendezés tökéletes lebonyolítása is kihívás a hajdú-bihari együttes számára.

Ennek érdekében az UEFA az egész szerdai napot annak szentelte, hogy egy megbeszélést tartva eligazítsa a leendő házigazdákat.

Az futsal európai vezetői vázolták elvárásaikat, de ezzel egyidőben minden támogatásukról biztosítatták az újfaluiakat.

A szervezés előkészületei már elindultak, a következő feladat ezzel kapcsolatban a tornaigazgató személyének kijelölése lesz, jelölt már van, a napokban ez is eldől.

Minden adott ahhoz, hogy egy sikeres tornán egy sikeres csapatot láthasson a remélhetőleg minél népesebb szurkolótábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!