haon-sportoldal

2008.07.01. 13:58

Kazah ellenfél az UEFA-kupában!

<p>Ezekben a percekben sorsoltak a labdarúgó UEFA-kupában. Az első selejtezőkörben a DVSC-TEVA a kazah Shakhtyor Karagandy ellen játszik, mégpedig úgy, hogy idegenben kezd a Herczeg-legénység. Az első találkozót július 17-én, a debreceni visszavágót július 31-én játsszák. <BR /><BR /></p>

14 36

Az előjelek nem voltak túlságosan biztatóak a Loki számára labdarúgó UEFA-kupa első selejtezőköre keddi sorsolása előtt.

A Herczeg András klubmenedzser által a kívánságlista élére tett liechtensteini és San Marinó-i együttest az utolsó pillanatban ugyanis kivették a kalapból, így ellenfélként csakis szovjet utódállamok csapatai jöhettek szóba: a Loki alaposan „bele is húzott”, ugyanis a kazah Sahtyor Karagandával lesz kénytelen játszani. Az első meccset idegenben játssszák Dombiék július 17-én, míg a debreceni visszavágót július 31-én rendezik meg.

A kazah csapatról nem sokat tudni, Herczeg András is amolyan „utazás az ismeretlenbe”-hangulatban nyilatkozott a Naplónak a sorsolásról.

– Nem ismerjük ezt a csapatot, de az biztos, hogy földrajzilag nem a legszerencsésebb a sorsolásunk: rengeteget kell utaznunk.

Az Intertotó-kupában a Honvéd is kazah ellenféllel játszott, s bizony ötnapos túrát kellett vállalniuk, hogy lejátsszák az idegenbeli találkozót. Mindenesetre ha mi is továbbjutunk, mint a Honvéd, akkor nem fogunk panaszkodni.

Megpróbálunk majd információkat gyűjteni a vetélytársról, de megmomdom őszintén, az interneten kívül nem sok reményünk van... – mondta a DVSC klubmenedzsere, aki azért Bücs Zsolt edzőnek hála nem volt rossz hangulatban a sorsolás után.

Az egykori kiváló játékos ugyanis megjegyezte: úgy hallotta, hogy Madonna-koncert lesz Kazahsztánban, s miután az énekesnő most válik, ő mindenképpen bevállalja az utat...

A viccet félretéve: ebben a körben a Loki nem járhatott volna igazán jól, tehát a feladat adott, túl kell jutni a kazah ellenfelen. A második selejtezőkörben pedig jöhet egy ismertebb és földrajzilag „hálásabb” ellenfél.

T.Cs.Zs.

13 56

A másik magyar csapat, a Győr a grúz Zestafoni ellen játszik, míg a Bajnokok Ligája-selejtezőben az MTK a bivalyerős török Fenerbahce ellen meccsel.

  • Kispest-Honvéd– DVSC-TEVA Magyar Kupadöntő
  • Loki hírek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!