haon-sportoldal

2008.07.04. 17:59

Edzőmeccs Balmazújvárosban

<p>Véget ért a szabadság az NB III-as bajnokságot nyert csapat tagjainak is. Egyre inkább alakul a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának felkészülési programja, a klub újabb és újabb edzőmeccseket köt le.<BR /></p>

A Loki szombaton az eredeti időpontnál fél órával korábban, 18 órától Balmazújvárosban lép pályára a román élvonalban szereplő Politehnika Iasi ellen. Ezzel természetesen messze nem ér véget a felkészülési meccsek sorozata, mert július 9-én, szintén Balmazújvárosban a román élvonaltól idén búcsúzó FC Universitatea Cluj-Napoca együttesét látja vendégül a Herczeg-gárda, amely aztán július 12-én a Vasashoz látogat.

Véget ért a szabadság az NB III-as bajnokságot nyert csapat tagjainak is, akik hétfőn 8 órakor találkoznak az Oláh Gábor utcai stadionban. A játékosok orvosi vizsgálatra jelentkeznek, ami után Kondás Elemér vezetőedző megtartja az első foglalkozást.

Mint köztudott, a fiatalok elsöprő fölénnyel végeztek a harmadosztályú bajnokság élén, így idén az NB II Keleti-csoportjába indulhatnak. Azt még nem tudni, hogy a két fővárosi csapat, az MTK II. és a Ferencváros melyik csoportba nyer besorolást, erről jövő héten születik döntés.

Mint közismert, szűk két hét múlva a Loki Kazahsztánban lejátssza első UEFA-kupa mérkőzését a Sahtyor Karaganda ellen. Érdesség az ellenfél kapcsán, hogy kapusedzője az a Szitalo Valerij Leonyidovics, aki annak idején a Loki egyik hálóőre volt. Mező József, a DVSC kapusedzője februárban, a törökországi edzőtáborban, Antalyában találkozott egykori csapattársával.

– Mindössze fél évig, még 1991-ben volt a DVSC-nél mint harmadik számú kapus. Az első csapatnál végül nem kapott szerepet egyszer sem, de a tartalékban többször védett. A Lokin kívül évekig Tiszavasváriban is őrizte a kaput, és töri ugyan a magyart, de nem felejtette el a nyelvet. Egyébként orosz állampolgár, de elmesélte, hogy egy ideje már Kazahsztánban dolgozik, és csak jót tudott mondani csapatáról – nyilatkozta Mező József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!