haon-sportoldal

2008.06.03. 14:13

Hóhért megfosztották a dicsőségtől

<p>Hajdúhadház – A lengyelországi Legnicában lépett kötelek közé a hajdúhadházi Nagy József. Hóhér a hazaiak reménységével, Pawel Kolodziejel csapott össze az IBC szervezet cirkálósúlyú bajnoki címéért.</p>

A korábban közép-, és nagyközépsúlyban versenyző, és IBF nemzetközi bajnoki, WBA interkontinentális, illetve EBA címeket begyűjtő Nagy „Hóhér” József bátran kezdte a találkozót, és az összecsapás elején agresszívan megtámadta nagy magassági fölényben lévő, és előzetesen jóval esélyesebbnek tartott riválisát.

Kolodziej talán lebecsülte magyar ellenfelét, talán nem készült fel megfelelően (esetleg mindkettő), mindenesetre többször kényszerült arra, hogy lefogja a rohamozó Nagyot, aki ugyan néhány alkalommal bajba került pár tisztán ülő ütés következtében, de túlélve a nehéz időszakot továbbra is támadásban próbált maradni.

A nehezen pontozható összecsapás az 5. menetben vett kis híján drámai fordulatot: a hevesen támadó Hóhér feje összekoccant Kolodziej hasonló testrészével, aminek következtében a lengyel öklöző bal szeme fölött felszakadt a bőr.

A sérülést a szünetben megpróbálták lekezelni, és úgy tűnt, hogy sikerül kordában tartani a sebet, de a 7. menetben a mérkőzésvezető kikérte a ringorvos véleményét, aki a sebesülés megvizsgálása után a leállítást javasolta, amit Wlodzimierz Kromka bíró el is fogadott, és jöhetett a pontozólapok idő előtti összesítése.

Rövid számolgatás után végül megszületett a döntés, amely után Pawel Kolodziej kezét emelhették a magasba, aki ezzel a furcsa (és a helyszínen tartózkodó magyar tábor szerint erősen vitatható) győzelemmel 21 mérkőzés után is őrzi veretlenségét.

– Nagyon sajnálom Józsit, hisz mindent megtett a győzelemért, és ismét megmutatta, hogy mekkora szíve van. Úgy gondolom, hogy Kolodziej már nem sokáig húzta volna, hisz a hetedik menetre már teljesen elkészült az erejével – mondta Petrányi Zoltán, a Profibox Promotion vezetője és Nagy mérkőzésszervezője a Profiboksz.hu internetes szaklapnak.
– Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy vesztettem!

Végig kezemben éreztem a mérkőzést! Kolodziej félt tőlem, és a kondíciója is teljesen elfogyott! Minél hamarabb újra ringbe akarok lépni, és megmutatni, hogy nagy harcos vagyok!

Az összecsapás után megegyeztem menedzseremmel, Petrányi Zoltánnal, hogy amilyen hamar csak lehet, újra mérkőzést szervez nekem.

Szívesen vívnék újra címmeccset, mert fel vagyok készülve a 12 menetre. Most maximum egy hetet pihenek, és már kezdem is a felkészülést a következő találkozóra – így Nagy József.

HBN, Profiboksz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!