haon-sportoldal

2008.05.05. 17:15

Tócsán Tibor profi Európa-bajnok

<p>Debrecen - Tócsán Tibor óvodás kora óta a küzdősportok szerelmese. Hat évesen kezdett kick-box edzésekre járni, s 18 évesen már rengeteg magyar bajnoki címet, illetve Világ-és Európa-kupán szerzett dobogós helyezéseket tudhat magáénak.</p>

De ez még nem minden! Nemrégiben Tibor óriási tettet hajtott végre, ugyanis WPKC szervezet profi Európa-bajnoka lett low kick (a combrúgás is megengedett) kategóriában! Az 59 kg-osok között a cseh David Rezabekkel küzdött meg az Európa-bajnoki övért, s a a magyar győzelem azért is szenzációs, mert az ellenfél az összecsapás előtt már 11 profi mérkőzésen volt túl, míg a magyar fiú mindössze négyszer lépett szorítóba profiként.

Ennek ellenére a bírók egyértelműen jobbnak látták a debreceni srácot, s a 7x2 perces csata után őt hirdették ki győztesként. A remek formában lévő hajdúsági bunyósnak még várnia kell az első címvédő mérkőzésére, de legkésőbb 6-9 hónapon belül erre is sort kell keríteni.

Egyelőre a kihívó kilétét, a helyszínt és az időpntot is homály fedi, de ha a Báthory SE ifjú tehetsége a címvédő meccsen is ilyen formában bunyózik, mint a cseh Rezabek ellen, akkor baj nem lehet. Tibor edzője, Ignéczi László szerint tanítványát kivételes tehetséggel áldotta meg a sors, s mint mondta, szép jövő vár Tócsánra ebben a sprtágban. Az edző és tanítványa most még csak a közeljövő feladataira összpontosít.

– Augusztusban a csehországi Olomoucban lép szorítóba Tibi egy VB-címmérkőzésen az ISKA szervezetnél, majd októberben Milánóban a WTKA világbajnoki övéért küzd meg. Az Európ-bajnoki öv mellett szépet mutatna egy világbajnoki cím az amatőrök között is! A csapatban egyébként Tiboron kívül még két Európa-bajnokkal büszkélkedhetünk, Szuromi Hajnalka és Bokross Zsolt személyében – így a mester.

Tócsán Tibor, az újdonsült Európa-bajnok édesapjának köszöni a sok-sok támogatást, aki nélkül aligha ért volna el ekkora sikereket szeretett sportágában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!