haon-sportoldal

2008.04.08. 09:33

Farkasétvággyal jöttek és nyertek

<p>Debrecen - Az elmúlt hétvégén megkezdte bajnoki szereplését a Debrecen Honvéd Gladiators csapata a Divízió I-es honi amerikaifoci-bajnokságban.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/amerikai-futball/cn/haon-news-hbn_01-20080408-031709"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az amerikai futball szabályai [.pdf - 55KB]<br /> </B></A></p>

Az elmúlt négy év bajnoki ezüstérmese nagy változásokon ment át a holtidényben, kicserélődött a debreceni gárda, ráadásul a pontvadászat debütálásán hazánk legerősebb csapatát, a Budapest Wolves-t látták vendégül.

A Nagyerdei stadionban megrendezett összecsapáson megtelt a nagylelátó szurkolókkal, akik nem láthattak csodát, azaz érvényesült a papírforma a derbin.

Kijött a különbség
Az elmúlt két évben külföldön edződő Farkasok bizonyították, miért ők Magyarország elsőszámú alakulata, mind támadásban, mind védekezésben leckét adtak a hajdúságiaknak.

A hazaiak becsületére legyen mondva, harcoltak küzdöttek teljes erőbedobással, de a súlyos vereséget nem kerülhették el.

A Wolves remek akciókat vezetve ért el mezőnygólt és touchdown-okat, ráadásul még a félpálya előtt megállította a Gladiátorok támadásait, a félidőben már 24–0 volt az állás.

A pihenő utáni küzdelemben a legnagyobb pozitívumot debreceni részről az jelentette, hogy sikerült egy mezőnygólt szerezniük Karim Trabelsi tanítványainak. A találkozót végül 52-3-ra a Budapest Wolves nyerte.

A Debrecen Honvéd Gladiatorsnak nincs ideje búslakodni, ugyanis jön a következő erőpróba, az alapszakasz második fordulójában a Budapest Cowboys vendégeként lépnek pályára a cívisvárosiak a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!